Fondul de investitii Broadhurst Investments solicita 4,57 milioane de dolari pentru prejudiciile suferite in urma transferului unor active ale Oil Terminal in patrimoniul public.

Broadhurst detine 9,95% din capitalul Oil Terminal, compan
Fondul de investitii Broadhurst Investments solicita 4,57 milioane de dolari pentru prejudiciile suferite in urma transferului unor active ale Oil Terminal in patrimoniul public.

Broadhurst detine 9,95% din capitalul Oil Terminal, companie controlata de statul roman. Guvernul a emis, in 2001, o ordonanta prin care o parte a activelor din patrimoniul Oil Terminal erau trecute in proprietate publica. Valoarea bunurilor transferate in patrimoniul statului este de 25,88 milioane de dolari, iar prejudiciul suferit de fondul de investitii se ridica la 2,57 milioane de dolari, adica 9,95% aplicate la valoarea bunurilor transferate, se spune in plingere. Broadhurst solicita un milion de dolari pentru pierderea avantajelor economice care ar fi rezultat din folosinta bunurilor transferate in patrimoniul public. Totodata, fondul considera ca i-a fost patata reputatia si cere un prejudiciu moral in valoare de un milion de dolari, astfel ca suma solicitata ajunge la 4,57 milioane de dolari. Fondul de investitii a dat in judecata statul si in Romania, insa justitia nu i-a dat cistig de cauza. Drept urmare, Broadhurst s-a adresat CEDO, sustinind ca i-a fost incalcat dreptul de proprietate.

Statul roman este chemat, la 30 iulie, sa raspunda in fata CEDO cu privire la apelul facut de catre fondul de investitii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.