"Cu voia poporului roman si voia lui Dumnezeu am demonstrat tot ce era de demonstrat atat romanilor, cat si politicienilor. Politicienii trebuie sa deserveasca poporul, si nu invers", a afirmat ieri, la Sibiu, presedintele Traian Basescu, abordand un
"Cu voia poporului roman si voia lui Dumnezeu am demonstrat tot ce era de demonstrat atat romanilor, cat si politicienilor. Politicienii trebuie sa deserveasca poporul, si nu invers", a afirmat ieri, la Sibiu, presedintele Traian Basescu, abordand un discurs patetic. Mai mult, el a sustinut ca a fost si vointa lui Dumnezeu in privinta rezultatului referendumului.
Traian Basescu le-a multumit sibienilor, la finalul slujbei de Rusalii de la Mitropolia Ardealului, ca au fost alaturi de el in 19 mai si ca au votat pentru ramanerea sa la Cotroceni, el obtinand, aici, pe 19 mai, cel mai mare scor din tara - peste 85%.
"Alaturi de Dumnezeu, datorez foarte mult poporului roman. Dumnezeu si romanii au vrut ca regula sa fie reasezata in statul roman, acolo unde au vrut-o si unul, si altii. Vreau sa cred ca toti oamenii politici au inteles mesajul ca Domnul vrea ceea ce vrea poporul roman, adica sa incepem sa traim mai bine si cu incredere in noi si politicienii sa-i serveasca pe romani in primul rand, si nu interesele mici de partid. Va garantez ca ce s-a intamplat in 19 mai m-a intarit si m-a convins, daca mai era nevoie, ca viata mea nu mai este a mea, este a dumneavoastra, si ca trebuie sa va servesc atat timp cat o sa fiu pe pamant".
Presa tinuta la distanta
Jurnalistii au fost tinuti la distanta de presedinte de catre SPP. Intrebat de la distanta daca este suparat pe sibieni sau pe presa, Basescu a replicat, referindu-se la incidentul in care i-a confiscat telefonul unei jurnaliste, ca a facut declaratii si a fost simpatic in alte situatii si s-a ajuns la o situatie neplacuta pentru el. Seful statului a participat, alaturi de sotia sa, la Catedrala Ortodoxa "Sfanta Treime" din Sibiu, la Liturghia speciala din prima zi de Rusalii. Mitropolitul Ardealului iPS Laurentiu Streza i-a invitat la eveniment si pe premierul Calin Popescu Tariceanu, si pe liderul PSD Mircea Geoana, dar cei doi nu au dat curs invitatiei. Presedintele a primit de la mitropolitul Ardealului o medalie comemorativa cu chipurile tuturor mitropolitilor Ardealului si prima carte tiparita in noua tipografie a Mitropoliei. Dupa amiaza, Traian Basescu si sotia lui au baut o cafea cu primarul Klaus Johannis si cu sotia acestuia, informeaza Mediafax. Dupa un sfert de ora, cei patru au fost alungati de pe terasa de ploaie si furtuna. (A.H.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.