Intr-o lume in care sportul, in special fotbalul, domina viata de zi cu zi, Vaticanul a intrat cu banuiala ca "necuratul si-a bagat coada"! Prima editie a Clericus Cup, a fost castigata de Redemportis Mater, dar contestata de invinsi. 

Intr-o lume in care sportul, in special fotbalul, domina viata de zi cu zi, Vaticanul a intrat cu banuiala ca "necuratul si-a bagat coada"! Prima editie a Clericus Cup, a fost castigata de Redemportis Mater, dar contestata de invinsi.  Finala Clericus Cup, primul campionat de fotbal organizat de Vatican si rezervat preotilor si seminaristilor, a fost castigata, cu scorul de 1-0, sambata, de echipa Redemportis Mater, datorita unui penalti litigios, in fata Universitatii Pontificale din Lateran. COMPETITIE. Ineditul campionat a adunat la start optsprezece echipe din colegii si seminare ale Romei. Ele s-au infruntat din luna februarie in aceasta competitie organizata pentru prima oara de Centrul sportiv italian (CSI), organismul de promovare a sportului in cadrul Bisericii Catolice. Finala organizata, sambata, pentru a nu se juca duminica, din motive de slujbe, s-a incheiat cu victoria formatiei Redemptoris Mater, care s-a impus in meciul disputat in fata a 200 de spectatori. Insa nu a lipsit polemica din acest meci, deoarece golul victoriei a fost marcat dintr-un penalty contestat de antrenorul Universitatii din Lateran. "Nu imi place sa spun acest lucru, dar noi am fost penalizati de accidentari si de un arbitraj care nu mi-a prea placut", a declarat antrenorul Marco Cerquetani, citat de agentia Ansa. IMPACT. Peste 300 de preoti si seminaristi, dintre care aproape o treime italieni dar si jucatori din circa 50 de tari, s-au inscris in acest campionat. Vaticanul a aliniat o echipa avand un tricou in culorile alb si galben, specifice drapelului sau. Secretarul de Stat si numarul doi de la Vatican, cardinalul Tarcisio Bertone, este un iubitor al fotbalului, el fiind un suporter al formatiei Juventus Torino. Radio-Vatican urmeaza sa difuzeze, luni, o emisiune in cadrul careia cardinalul Bertone discuta cu fostul atacant si actual presedinte de onoare de la Juventus, Giampiero Boniperti, si cu jucatorul Alessandro Del Piero.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.