Curand vom initia un "manifest" de care, credem noi, gazetarii de la Jurnalul National, avem cu totii nevoie: "Recurs la Romania". Manifestul nostru inseamna intoarcerea la radacinile fabuloase ale poporului roman, la tezaurul s

  Curand vom initia un "manifest" de care, credem noi, gazetarii de la Jurnalul National, avem cu totii nevoie: "Recurs la Romania". Manifestul nostru inseamna intoarcerea la radacinile fabuloase ale poporului roman, la tezaurul sau, de la traditii, arta, muzica pana la cultura sa. Secolul XXI, prea grabit si prea rece, a venit ca un tavalug al tranzitiei si ne-a tarat departe de sufletul romanesc, terfelit vreme de aproape o jumatate de veac. Asadar, "Recurs la Romania" va fi un manifest care ne va indemna la descoperirea sau redescoperirea a tot ce inseamna romanesc, valoros si autentic, profund si peren, amprenta sufletului si spiritului nostru cu care vom putea fi mandri intotdeauna in Europa. Mai mult decat atat, pentru toti cei care vor face gazetarie la Jurnalul National, manifestul "Recurs la Romania" va fi un act atasat contractului de munca si semnat ca atare. Satui de imitatie, de kitschul revarsat in abundenta pretutindeni, bombardati zi de zi cu false valori, fara repere la orizonturi, recurgem la acest manifest tocmai pentru a nu ne lasa coplesiti de mizeria zilnica si agonia unei lumi fara identitate si fara capatai. "Recurs la Romania" va insemna pentru noi ratiunea de a exista ca jurnalisti, un manifest ca o promisiune de a schimba o Romanie straina de ea insasi, o Romanie instrainata tocmai de valorile ei adevarate, o Romanie golita de continutul care altadata ii dadea numele si ii facea renumele.                        


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.