Nu iti vine sa crezi ca iasomia este deja pe trecute. Ca in fiecare an vrei sa ii prinzi primul boboc si nu reusesti sa o vezi decat cand s-a stins. In fiecare an o simti cand da in floare. Numai noaptea. Si dimineata vrei s-o rupi, dar nu mai apuci.
Nu iti vine sa crezi ca iasomia este deja pe trecute. Ca in fiecare an vrei sa ii prinzi primul boboc si nu reusesti sa o vezi decat cand s-a stins. In fiecare an o simti cand da in floare. Numai noaptea. Si dimineata vrei s-o rupi, dar nu mai apuci. Uiti. Cred ca iasomia ne scapa printre degete voit. Ca o dojana ca nu i-am ghicit talentul de a masura timpul. Nu iti vine sa crezi cat de repede s-au ivit ciresele. Obraznice ca un sfarc de femeie rascoapta, dar fara a comite vreo impietate. Copiii le vaneaza salbaticia de mai, adultii se uita la ele prostiti. Mana a umblat ieri avid dupa ele. Pentru a le pune in vase de lut.     Deoarece ieri au fost Mosii de Vara, sarbatoare populara dedicata pomenirii mortilor. S-au dat de pomana vasele de lut cumparate de pe la Targurile Mosilor, pline cu primele cirese, apa, vin, orez cu lapte, paine, iasomie (si alte flori), alaturi de o cana cu vin si lumanari aprinse. Astazi este Duminica Rusaliilor. Cincizecimea - asa cum e numita in Biblie, sarbatoreste Pogorarea Sfantului Duh peste Sfintii Apostoli. O mare sarbatoare careia ii dedicam mai multe pagini speciale in numarul de azi. Pagini despre Tara Sfanta, locul unde Iisus Hristos S-a intrupat, a trait ca om, a facut minuni, a propovaduit Cuvantul Sfintei Scripturi. De Rusalii, luati-va un scurt ragaz si fiti impreuna cu noi pelerini in Tara Sfanta.     Si poate ca ieri nu ati uitat sa impartiti primele cirese pentru sufletul celor care nu mai sunt. Se spune ca dincolo e mai bine, dar sufletul lor ramane aici, cu noi, in lumea asta, inca 40 de zile. Macar in aceste 40 de zile sufletul nostru, al celor inca vii, sa fie mai bun.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.