Sfarsitul de saptamana concentreaza atentia telespectatorilor TVR Cultural asupra evenimentului cinematografic al momentului: Festivalul de film de la Cannes. Duminica seara, TVR Cultural va transmite, in direct de la Cannes, Gala Festivalului de Fil
Sfarsitul de saptamana concentreaza atentia telespectatorilor TVR Cultural asupra evenimentului cinematografic al momentului: Festivalul de film de la Cannes. Duminica seara, TVR Cultural va transmite, in direct de la Cannes, Gala Festivalului de Film. Laurentiu Damian, profesor regie-film la UNATC si reputatul critic de film Irina Margareta Nistor sunt cei care vor fi alaturi de telespectatori si vor comenta intamplarile, premiile acordate, dar si tinutele afisate pe scena, prezentele speciale din Festival. Astazi, incepand cu ora 21.30, este programat un autoportret Federico Fellini (Federico Fellini, Un Autoritratto Ritrovato - Italia, 2000). Documentarul programat de TVR Cultural dezvaluie personalitatea omului si artistului Federico Fellini, asa cum s-a prezentat acesta in interviurile pe care i le-a luat televiziunea italiana RAI cu diferite prilejuri. Iar duminica, incepand cu ora 19.55, timp de 67 de minute, TVR Cultural va transmite in direct Gala Festivalului de Film Cannes 2007. "Pentru ca anul acesta e o editie aniversara si foarte diversa, am dorit sa comentez Gala Festivalului de Film de la Cannes la TVR Cultural", a declarat criticul de film Irina Margareta Nistor. Dupa Gala, TVR Cultural va prezenta un film distins cu premiul pentru regie, la Cannes, in 1957, "Un condamnat la moarte a evadat" (Franta, 1956). (D.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.