Presedintele Romaniei a fost invitat de organizatorii programului de combatere a rasismului si violentei in fotbal sa poarte la finala un tricou inscriptionat cu un mesaj antirasist. Traian Basescu a fost implicat intr-un incident rasist duminica tre
Presedintele Romaniei a fost invitat de organizatorii programului de combatere a rasismului si violentei in fotbal sa poarte la finala un tricou inscriptionat cu un mesaj antirasist. Traian Basescu a fost implicat intr-un incident rasist duminica trecuta, cand a fost inregistrat pe un telefon mobil numind "tiganca imputita" o ziarista de la Antena 1.
In cadrul programului antirasism si antiviolenta al FRF, efectuat cu sprijinul Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii si European Roma Grassroots Organisation, jucatorii celor doua finaliste ale Cupei Romaniei vor intra pe teren purtand tricouri inscriptionate cu mesajele "Rasismul distruge jocul" si "Violenta distruge vieti". "Am transmis la Presedintie campania noastra si speram sa-l vedem pe Basescu purtand tricoul acesta. Sper sa-l vad pe presedintele Romaniei trecand peste incidentul foarte neplacut si extrem de grav si sa se implice activ in campania noastra si in alte campanii de lupta impotriva rasismului, violentei. Nu cred ca omul Traian Basescu este rasist, cred ca este o sechela a educatiei romanesti. Mi-as dori sa-l vad pe Basescu acolo, inmanand trofeul, dar in acelasi timp mi-as dori sa faca parte din campanie", a declarat Valeriu Nicolae, secretar general al European Roma Grassroots Organisation. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.