Piata romaneasca a constructiilor atrage din ce in ce mai multi investitori straini, pe segmente extrem de diverse de activitate. Iar compania italiana Tassullo, producatoare de materiale inovatoare de constructii, este doar unul dintre numerosii juc

Piata romaneasca a constructiilor atrage din ce in ce mai multi investitori straini, pe segmente extrem de diverse de activitate. Iar compania italiana Tassullo, producatoare de materiale inovatoare de constructii, este doar unul dintre numerosii jucatori care iau in vizor tara noastra. "Tassullo s-a schimbat, a evoluat si si-a modificat gama de produse. S-a dezvoltat la nivel national, iar acum spera sa se extinda si la nivelul Romaniei", declara Stefano Odorizzi, directorul companiei infiintate in 1909, in provincia italiana Trento.

Compania dispune de propriul sau institut de cercetare

Pentru extinderea in tara noastra, investitia se va ridica la circa 15 milioane de euro, pe timp de trei ani - aceasta suma neincluzand insa cheltuielile implicate de comunicarea pe piata a companiei, dupa cum a subliniat acesta. Pe teritoriul Italiei, Tassullo dispune de un numar de 3 fabrici si de o serie de puncte de distributie, precum si de un institut propriu de cercetare a materialelor inovatoare de constructii. Despre activitatea acestuia, Odorizzi a subliniat: "Noi facem cercetari aplicate, care se folosesc de cunostintele teoretice si incearca sa le puna in practica".
Pentru a veni pe piata cu produse inovative, care sa faciliteze integritatea in timp a lucrarilor pentru care sunt folosite, cercetarile Tassullo vizeaza atat compozitia chimica a diverselor materiale, specificul suprafetelor acestora, cat si particularitatile lor fizico-mecanice, toate acestea avand un rol determinant in rezistenta si compatibilitatea fata de constructiile la care sunt folosite. Pentru activitatea de cercetare, compania a investit 6% din castigurile sale pe ultimii 3 ani, acestea fiind repartizate pentru echipament, constructii si resurse umane.

Fabrica din Bolintin va fi inaugurata pana la sfarsitul anului

Portofoliului sau din Italia, Tassullo ii va adauga o fabrica in tara noastra, in localitatea Bolintin. In legatura cu inaugurarea unitatii de productie, Odorizzi a subliniat: "Suntem in faza avansata de obtinere a autorizatiilor de constructie. Speram ca, pana la sfarsitul anului, sa incepem sa producem in Romania". Pana atunci, compania activeaza numai in calitate de distribuitor, aflandu-se in discutii cu o serie de operatori interesati de materialele italiene. In ceea ce priveste decizia Tassullo de a-si extinde productia in tara noastra, aceasta este una de importanta strategica, caci, dupa cum a remarcat directorul companiei: "Romania este o piata foarte importanta, pentru ca ne ofera acces la Europa de Est". Recenta aderare la Uniunea Europeana joaca si ea un rol deloc de neglijat in pozitia favorabila pe care o ocupa tara noastra la nivel de continent. Astfel, a adaugat oficialul companiei: "In ceea ce priveste aspectul comercial, Romania este o piata cu potential, iar aderarea la UE a reprezentat un nou impuls pentru deschiderea spre noutate - am observat ca operatorii romani din sectorul constructiilor sunt foarte deschisi".
Despre strategia de pozitionare pe piata autohtona, Odorizzi a subliniat: "Vom intra pe toate sectoarele domeniului constructiilor - din punctul de vedere al marketingului, insa, vom comunica fiecare aspect pe rand". Segmentul de piata vizat va fi, asadar, reprezentat nu doar de monumentele istorice, ci si de cladirile edilitare. In ceea ce priveste produsele concrete ale companiei, acestea vor fi realizate din materii prime romanesti, neexistand diferente semnificative de pret fata de ceea ce exista deja pe piata. "Originalitatea noastra sta in faptul ca produsele noastre se adreseaza atat restaurarilor, cat si imbunatatirii cladirilor. Adezivii vor fi, printre altele, calul nostru de bataie pe piata. Acestia se vor integra nu atat pe piata adezivilor obisnuiti, cat pe cea a adezivilor pentru restaurare", a explicat directorul Tassullo.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.