Inainte de aceasta investitie, Seghei Brin, in varsta de 33 de ani, furnizase un imprumut temporar de 2,6 milioane dolari grupului 23andMe, care i-a fost ulterior rambursat, a anuntat Google intr-un anunt bursier.
Comitetul de audit al Google a aprobat aceasta operatiune dupa ce a studiat un raport independent privind valoarea grupului 23andMe, o societate ce ofera clientilor posibilitatea de a-si studia propriul genom, a precizat Google.
"Google a investit in grupul 23andMe insa scopul este de a dezvolta noi modalitati pentru a oferi posibilitatea clientilor de a intelegele propriile informatii genetice, deoarece acest lucru ne va permite sa aprofundam misiunea noastra de a sintetiza informatia pe plan mondial in acest domeniu din ce in ce mai important", a precizat un purtator de cuvant al Google pentru AFP.
Mariajul celor doi reprezinta o poveste de dragoste caracteristica pentru Silicon Valley - Anne, fiica a unui profesor al universitatii Stanford, este sora lui Susan Wojcicki, tanara care inchiriase garajul propriu lui Serghei Brin si Larry Page, si ei studenti la Stanford, pentru a-si dezvolta afacerea numita Google.
Susan a devenit intre timp vice-presedinta a Google.