Economia Germaniei a crescut cu 0,5% in primul trimestru al acestui an, evolutie favorizata de cresterea investitiilor si de volumul important al stocurilor create de consumatori, care a redus impactul majorarii taxei pe valoarea adaugata, a anuntat
Economia Germaniei a crescut cu 0,5% in primul trimestru al acestui an, evolutie favorizata de cresterea investitiilor si de volumul important al stocurilor create de consumatori, care a redus impactul majorarii taxei pe valoarea adaugata, a anuntat Biroul Federal de Statistica. Astfel, PIB-ul Germaniei a crescut pentru al noualea trimestru consecutiv. "Cresterea puternica inregistrata la nivelul investitiilor in echipamente de productie este un semn al avansului economic exceptional. Ne aflam in mijlocul unui boom in sectorul de productie", a spus Sebastian Wanke, analist la DekaBank, care prognozeaza un avans economic anual de 2,5% in 2007.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.