Ralu Filip a fost inmormantat ieri la cimitirul Manastirii Cernica. In semn de recunostinta pentru eforturile sale de a infiinta reteaua de radio cu teme religioase Trinitas, Mitropolia Moldovei si Bucovinei i-a oferit distinctia postuma "Crucea Mold
Ralu Filip a fost inmormantat ieri la cimitirul Manastirii Cernica. In semn de recunostinta pentru eforturile sale de a infiinta reteaua de radio cu teme religioase Trinitas, Mitropolia Moldovei si Bucovinei i-a oferit distinctia postuma "Crucea Moldava".


Distinctia a fost inmanata fiului celui disparut, Matei, din partea Mitropolitului Daniel al Moldovei, in timpul slujbei tinute in memoria sa in Palatul Parlamentului de episcopul vicar patriarhal Vincentiu Ploiesteanu. Acesta a multumit pentru sprijinul constant al fostului presedinte al CNA si membrilor institutiei pentru proiectul Bisericii Ortodoxe Romane de a promova valorile crestine prin intermediul unor posturi de radio cu raspandire nationala. "Aducem multumirea si rugaciunea noastra pentru faclia aprinsa care a fost Inalt Prea Filip, pentru nadejdea pe care o transmite tuturor in mai bine si frumos", a rostit Vincentiu Ploiesteanu, care a transmis si "cuvantul de pretuire" al Patriarhului si "rugaciunea catre Dumnezeu" din partea Mitropolitului Moldovei. Un sobor de opt preoti, familia, prietenii si colegii au imprejmuit catafalcul lui Ralu Filip, iar printre cei care au vorbit la capul fostului presedinte s-au numarat predecesorul acestuia, Serban Madgearu, care considera ca, dintre cei pe care i-a cunoscut, "s-a intamplat ca Ralu Filip sa fie singurul care sa stie sa-si ceara scuze atunci cand a gresit". Si vicepresedintele CNA, Attila Gasparik, care a promis ca "vom face tot posibilul sa continuam visurile lui culturale si europene".


LA CERNICA. Sicriul a fost adus pe aleea cimitirului de fostii colegi Attila Gasparik, vicepresedinte al CNA, Ioan Onisei si Radu Teodorel, membri ai CNA, care le-au fost alaturi rudelor indoliate. Slujba de inmormantare a fost oficiata de soborul de preoti al Manastirii Cernica, in frunte cu Parintele Staret Vincentiu Ploiesteanu. Cateva sute de oameni au venit sa-l conduca pe cel care i-a parasit prea devreme.

Slujba a durat putin, cuvintele s-au rostit cu multa discretie, iar lacrimile prietenilor au curs in surdina. Din batrani se spune ca ploua la inhumarea celor care pleaca dintre noi inainte de vreme si cu parere de rau. La mormantul lui Ralu Filip nu a plouat. Insa ceva la fel de neprevazut s-a intamplat, facandu-i pe unii sa creada ca este un semn. La 13:10, cand sicriul ar fi trebuit sa coboare in cavou, a fost nevoie de interventia groparilor pentru a largi cripta. "Poate ca Ralu a vrut sa mai ramana printre noi", spunea cineva in soapta. A durat 30 de minute reamenajarea criptei pentru a se putea incheia slujba. Dana, sotia lui Ralu Filip, a reusit sa-si mentina un calm monumental si sa se ocupe in continuare de organizarea inhumarii. Ar fi vrut sa-i trimita pe toti la praznic si sa se ocupe singura de tot restul. Chiar de aranjarea celor 200 de coroane de flori care nu mai aveau loc nici pe alee. Adrian Nastase, Marius Tuca, Victor Ciutacu, Radu Moraru, Silviu Prigoana, Doru Ionescu, Andrei Gheorghe si multi altii i-au fost alaturi pentru ultima oara celui care le-a fost bun prieten. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.