Premierul i-a amintit liderului PSD ca isi poate exprima oricind nemultumirea fata de Guvern, printr-o motiune, in Parlament.

Pina sa puna la cale o intelegere intre PNL si PSD, Calin Popescu Tariceanu si Mircea Geoana au inceput sa se contreze. Marti, liderul PSD a spus despre Tariceanu ca se afla in fruntea unui guvern practic suspendat.

Riposta premierului nu s-a lasat nici ea asteptata, amintindu-i lui Geoana ca nu are decit sa depuna o motiune la adresa Executivului. „PSD are la dispozitie diverse optiuni pe care nu are decit sa si le exercite. Acesta este raspunsul pe care il dau. In rest, eu va pot spune ca am un program in baza caruia am fost numit prim-ministru si in baza caruia Guvernul actual functioneaza, iar acest program politic intentionez sa-l duc la indeplinire. Daca Parlamentul va considera, pe anumite chestiuni, ca nu poate sa acorde sprijinul si doreste sa dea un vot de neincredere, este oricind liber sa o faca", a spus ieri Tariceanu.

In ceea ce priveste prioritatile lui Traian Basescu, premierul a declarat ca este decis sa nu-si asume raspunderea in Parlament nici pentru votul uninominal, nici pentru legea lustratiei. „Este nevoie de dezbateri in Parlament", a spus premierul.