Compania miniera Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) a strins doar 210 din cele 680 de milioane de dolari necesari pentru investitia in exploatarea aurifera, dar sustine ca proiectul ar putea fi inceput la toamna. Primul lingou de aur ar urma sa fi
Compania miniera Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) a strins doar 210 din cele 680 de milioane de dolari necesari pentru investitia in exploatarea aurifera, dar sustine ca proiectul ar putea fi inceput la toamna. Primul lingou de aur ar urma sa fie obtinut in 2009, spune Alan Hill, presedintele companiei. Exploatarea nu a obtinut inca avizul de mediu. In prezent, Ministerul Mediului citeste cele 90 de volume in care minerii au raspuns la 25.000 de intrebari centralizate de la societatea civila. Proiectul a provocat nemultumiri atit din partea unora dintre localnicii din zona, cit si din partea unor organizatii ecologiste si chiar din partea membrilor Academiei Romane sau a conducatorilor Bisericii Ortodoxe. Acestia sustin ca investitia ar avea un impact negativ asupra populatiei, mediului inconjurator, dar si asupra vestigiilor arheologice din zona localitatii miniere.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.