Astazi, incepand cu ora 17.00, la Palatul Cercului Militar National, va avea loc o dezbatere cu publicul in vederea infiintarii unui muzeu de antropologie urbana. Proiectul unui astfel de muzeu in Bucuresti se focalizeaza pe mai multe paliere tempora
Astazi, incepand cu ora 17.00, la Palatul Cercului Militar National, va avea loc o dezbatere cu publicul in vederea infiintarii unui muzeu de antropologie urbana. Proiectul unui astfel de muzeu in Bucuresti se focalizeaza pe mai multe paliere temporale avand o dubla perspectiva de cercetare stiintifica si de reprezentare muzeala: cultura materiala si cultura spirituala, unde vor fi incluse studiul si cunoasterea mentalitatilor. "Si povestile voastre pot fi intr-un muzeu..." este sloganul proiectului care va fi prezentat astazi la dezbaterea publica la care vor participa dr. Ioan Oprescu de la Institutul de cercetari Antropologice "Francisc Rainer" cu prelegerea "Timp si memorie - povestea a ceea ce devenim pe masura ce crestem", dr. Adrian Majuru de la Muzeul de Arta Populara "Dr. Nicolae Minovici" cu o conferinta intitulata "Figura in istorie-cu fiecare epoca avem alt chip si un alt suflet" si managerul de proiect drd. Florin Filip, care va prezenta cu aceasta ocazie proiectul Muzeului National de Antropologie Urbana. Maine, la pranz, la Centrul Cultural Metropolitan pentru Tineret va avea loc si o conferinta de presa pe aceeasi tema. (M.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.