La mijlocul saptamanii, piata derivatelor nu a iesit din zodia "prudentei" in care a intrat inca de la inceputul saptamanii. In acest sens, investitorii au adoptat un tempo scazut al realizarii actului investitional, iar lichiditatea a fost de 6.266
La mijlocul saptamanii, piata derivatelor nu a iesit din zodia "prudentei" in care a intrat inca de la inceputul saptamanii. In acest sens, investitorii au adoptat un tempo scazut al realizarii actului investitional, iar lichiditatea a fost de 6.266 contracte futures si options din 1.168 tranzactii, valoarea rulajului ajungand la 20,75 milioane de lei. Pe piata raportului euro/leu preturile futures au avut o evolutie descendenta, investitorii mizand pe continuarea aprecierii leului, euro fiind cotat pentru luna viitoare la 3,2715 lei. Pentru septembrie tranzactiile au fost realizate la 3,32 - 3,34 lei iar pentru decembrie la 3,34 - 3,35 lei. Ca si in precedentele doua sedinte, speculatorii au fost cei care au "facut piata", ei actionand pe fondul unei evolutii mixte a preturilor futures. In acest context, numarul pozitiilor deschise s-a mentinut in echilibru, situatie care intareste faptul ca speculatiile intra-day au fost strategia investitionala de baza aplicata ieri. Scadenta apropiata a fost teritoriul favorit al participantilor in piata la termen, cu 93,25 % din rulaj. Pentru aceasta scadenta preturile celor mai lichide derivate au inregistrat aprecieri. Despre sedinta de ieri, Mirabela Coos, broker la SSIF Broker Cluj, a declarat: "Chiar daca societatile financiare au consemnat cresteri usoare, volumele s-au mentinut la cote modeste. Investitorii par in continuare a fi in asteptare, manifestand o prudenta neobisnuita. Numarul pozitiilor a ramas si el relativ constant, neobservandu-se ca si imagine de ansamblu vreo tendinta anume. Lipsa de volatilitate din ultima perioada a redus drastic numarul speculatorilor prezenti in piata tranzactiile realizandu-se in range destul de strans". Cele mai lichide derivate s-au mentinut DESIF 2 cu un total de 3429 contracte. DESIF 2 iunie au inchis la 3,168 lei/actiune, in crestere cu 3,8 bani.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.