„Asistam in aceste zile la un imens plan de intoxicare a opiniei publice"

Asa si-a inceput Mircea Geoana ultimul discurs tinut, la sediul din Kiseleff, in calitate de comandat al gherilei anti-Basescu. Era 17 mai, ultima zi de campanie. Citeva ore mai tirziu, liderul PSD se afisa la brat cu Vadim la ultimul miting pentru DA la referendum.

In aceeasi zi, Cotidianul publicase un articol din culisele PSD, care arata ca social democratii ar putea negocia, imediat dupa referendum, o noua majoritate guvernamentala. Mai mult, aratam ca Grupul de la Cluj insista pentru o apropiere de PD. Geoana a iesit in fata presei si a racnit: „Este o intoxicare!" si „este fals!". Punem cap la cap textul din Cotidianul si declaratiile lui Geoana de acum citeva zile.

Cotidianul, 17 mai: „Liderii formatiunii social democrate sint pregatiti sa inceapa negocierile pentru formarea unei noi majoritati guvernamentale".

Mircea Geoana, 17 mai: „O alta parte a acestei intoxicari, pe care o practica abundent cei de la PD si de la Traian Basescu, este cel legat (sic!) de o asa-zisa intelegere dintre noi si PD, dupa 19. Este fals!"

Cotidianul, 17 mai: „Tot mai multi lideri pesedisti ajung la concluzia ca suspendarea presedintelui Basescu a fost o greseala. Si acum o regreta. Chiar daca se feresc s-o recunoasca oficial, lideri ai PSD, in special Grupul de la Cluj, pregatesc o reconciliere cu presedintele Basescu".

Mircea Geoana, 17 mai: „Tot ce a aparut azi in presa face parte din acelasi scenariu de intoxicare, de demobilizare".

Cotidianul, 17 mai: „In perioada imediat urmatoare referendumului din 19 mai, PSD intentioneaza sa schimbe macazul si ar putea depune o motiune de cenzura impotriva Cabinetului Tariceanu. Altfel spus, PSD ia foarte serios in calcul debarcarea Cabinetului Tariceanu II".

Mircea Geoana, 17 mai: „Fac in continuare un apel la votantii si militantii PSD: sa nu creada aceasta imensa diversiune cu sondaje, cu aliante cu PD, cu Traian Basescu transformat brusc intr-un lider mediator".

Concluziile le-a tras tot seful social democratilor. La doar doua zile dupa referendum, Mircea Geoana a declarat presei ca PSD va declansa negocieri pentru formarea unei „majoritati transparente". Accepta si negocierile cu PD. Ieri, in Comitetul Executiv National al PSD, Grupul de la Cluj a cerut explicit intrarea la guvernare. Sursele noastre spun ca Geoana a dat, responsabil, dar si ginditor, din cap. Cine spune ca

nu poate?