Mai multe judete din centrul si sudul tarii au fost afectate de furtunile puternice din noaptea de luni spre marti.

Sute de gospodarii din judetul Alba au ramas ieri fara curent electric, in urma unei furtuni puternice, care a rupt liniile de alimentare. Un trasnet care a lovit un depozit cu furaje a produs un incendiu intr-o gospodarie din localitatea Galda de Jos, insa nu s-au inregistrat victime. Patru localitati din judetul Dolj si mai multe locuinte din cartierul craiovean 1 Mai au ramas fara curent din cauza furtunii.

Judetul Sibiu a fost lovit de grindina. In localitatea Talmaciu, bucatile de gheata au atins cinci centimetri in diametru, 30 de masini fiind avariate. Cea mai afectata a fost o livada din Cisnadie. „Am parcele care au fost afectate in proportie de 90%: merele, vlastarele, frunzele. Estimez ca in proportie de 60-70% veniturile vor fi afectate, pentru ca merele nu vor mai fi bune de consum, deoarece nu mai au calitatea necesara", a declarat Ioan Jula, administratorul livezii, citat de MEDIAFAX.

Cursa aeriana Barcelona-Tirgu-Mures a inregistrat ieri peste patru ore intirziere, fiind nevoita sa faca o escala la Budapesta, din cauza conditiilor meteo nefavorabile. „E vorba despre 106 pasageri. Cursa a ajuns la ora 10.00. Ar fi trebuit sa ajunga la ora 5.40, dar conditiile meteo, ceata, nu au permis", a declarat directorul Aeroportului „Transilvania" din Tirgu-Mures, Stefan Petru Runcan.