La 10 zile de la alegerile legislative, Partidul Independentei (formatiune de centru-dreapta) si Alianta social-democrata au format noul guvern de la Reykjavik, transmite AFP. Coalitia aflata la putere va infiinta o comisie ce va studia posibilitate
La 10 zile de la alegerile legislative, Partidul Independentei (formatiune de centru-dreapta) si Alianta social-democrata au format noul guvern de la Reykjavik, transmite AFP. Coalitia aflata la putere va infiinta o comisie ce va studia posibilitatea aderarii la Uniunea Europeana. In ultimii ani social-democratii au sustinut deschis integrarea, Islanda fiind una dintre putinele state occidentale care nu au organizat un referendum cu privire la aderarea la UE.  a€žPrin formarea unei comisii speciale in Althing (parlamentul Islandei), cele doua partide isi manifesta vointa de a depasi diferentele si de a se orienta spre viitor, in loc sa priveasca spre trecut", a declarat premierul Geir Haarde, lasand sa se inteleaga ca tara sa ar putea deveni cel de-al 28-lea stat membru al UE, in conditiile in care Islanda a semnat in 1993 acordul de aderare la Spatiul Economic European (SEE).


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.