Un show-room plutitor, cu produse destinate activitatii de turism si alimentatie publica, va ancora in Portul Constanta pe 6 iunie.

Nava sub pavilion turcesc Samsun are un spatiu de expozitie de 2.550 mp, unde sint expuse produse de mobilier, utilaje si accesorii de bucatarie, catering, spalatorie, plaja, gradina, decoratiuni interioare, birouri si hoteluri. Deocamdata expun doar firme din Turcia, insa pe viitor organizatorii intentioneaza sa invite la expozitie si firme din alte tari riverane Marii Negre.

Nava Samsun a fost renovata anul trecut pentru a putea gazdui o expozitie plutitoare. Investitia totala a fost de 15 milioane de euro. Vasul are o lungime de 128 de metri, latime de 20 de metri si 137 de camere. La bordul lui se pot imbarca 564 de calatori, care vor beneficia de conditii de patru si cinci stele. „Societatile care expun la «Bluexpo» au achitat o chirie de 1.500 de euro/metrul patrat, pentru un tur complet al Marii Negre. Cel mai mic stand are 9 mp", a declarat Gurcan Aydin, administratorul expozitiei.