Profesorii romani, care in prima etapa au absolvit un curs online complex care a durat noua saptamani, vor lua parte la training in clasa pe durata unei saptamani, la finalul careia vor sustine un examen de calificare pentru a preda in scoli acest pr
Profesorii romani, care in prima etapa au absolvit un curs online complex care a durat noua saptamani, vor lua parte la training in clasa pe durata unei saptamani, la finalul careia vor sustine un examen de calificare pentru a preda in scoli acest program. Academia Oracle intentioneaza sa continue acest program amplu de instruire si in anul 2008, asigurandu-se ca elevii romani vor putea invata tehnologii de ultima ora.
''Parteneriatul cu Oracle este unul de perspectiva, care are o adresabilitate larga. Obiectivul unor asemenea traininguri este dobandirea de competente pentru tinerii care urmeaza sa se integreze in societate'', a declarat, joi, in cadrul unei conferinte de presa, directorul in MECT, Megdonia Paunescu.
Initiativa de training marcheaza cea de a doua etapa a memorandumului semnat in 2006 intre Oracle Romania si Ministerul Educatiei pentru a aduce ultimele tehnologii in programa scolara a liceelor din toata tara. "Acest parteneriat este un bun exemplu care arata modul pozitiv in care companiile si guvernele pot colabora pentru a juca un rol important in dezvoltarea potentialului noii generatii", a declarat, joi, in cadrul unei conferinte de presa, Stefan Cojanu, managing director Oracle Romania.
In Romania, Oracle a sprijinit studentii si universitatile prin intermediul Academiei Oracle inca din 1999. Romania a implementat in 2003 acest program in mai multe licee din tara, iar in ianuarie 2006 programul a fost extins la toate scolile, la nivel national, aceste initiative ajutand mii de elevi romani sa acumuleze experienta cu tehnologie si software Oracle inainte de a incepe sa lucreze.
Elevii romani au excelat de-a lungul timpului in cadrul programului Academiei Oracle, castigand mai multe distinctii si premii. Ei au obtinut un rezultat record in cadrul competitiei internationale de Data Modelling din cadrul Academiei Oracle, unde succesul Romaniei nu a fost egalat de nicio alta tara. Elevii de la Colegiul National Tudor Vianu au castigat premiul intai pentru doi ani consecutivi. In cadrul competitiei din 2006, elevii romani au castigat toat primele sase locuri, iar in 2007 ei au castigat toate primele cinci locuri.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.