Ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, va prezenta, in sedinta Guvernului de azi o noua schema de organizare a ministerului, care va cuprinde atat modificari la nivelul Secretariatelor de Stat, cat si reduceri de Directii Generale, transmite Mediafa
Ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, va prezenta, in sedinta Guvernului de azi o noua schema de organizare a ministerului, care va cuprinde atat modificari la nivelul Secretariatelor de Stat, cat si reduceri de Directii Generale, transmite Mediafax. Ministrul Cioroianu a declarat ieri Mediafax ca a avut la inceputul saptamanii o discutie cu directorii, directorii generali si secretarii de stat despre noua organigrama, insa nu a vrut sa dezvaluie detalii inaintea sedintei de Guvern.
Surse concordante citate de Mediafax au precizat ca una dintre schimbarile importante este transformarea Secretariatului de Stat pentru Diplomatie Publica in Secretariat de Stat pentru Afaceri Politice. Secretarul de Stat pentru Diplomatie Publica, Valentin Naumescu - numit secretar de stat de fostul ministru Mihai Razvan Ungureanu, ar urma sa fie inlocuit de fostul sef de cabinet al premierului Tariceanu, Mihnea Constantinescu, acesta preluand un portofoliu modificat de afaceri politice, au spus sursele citate.
De asemenea, va fi creat un departament special pentru oganizarea Summit-ului NATO din 2008, fapt anuntat chiar de ministrul de Externe saptamana trecuta. Surse diplomatice sustin ca la conducerea acestui departament ar putea fi numit Victor Micula. Acesta a fost pana de curand sef al Directiei Generale Politici Strategice din MAE. Pentru acest departament, ministrul va cere o suplimentare temporara a costurilor, intrucat in subordinea departamentului ar urma sa intre o Directie Politica si directii administrative si de logistica. La nivelul directiilor generale se produc alte schimbari, printre cele care vor fi desfiintate aflandu-se Directia Generala Diplomatie Publica - infiintata de ministrul Ungureanu, condusa de Carmen Moraru, Directia Generala Comunicare care va fi transformata in simpla Directie si Directia Generala Afaceri Politice, condusa de Ovidiu Dranca. Secretarul de Stat pentru Afaceri Globale, Adrian Vierita, se pare ca va ramane doar cu partea de Afaceri Europene, in schimb secretarul de stat pentru relatia cu Parlamentul, Anton Niculescu, se va ocupa si de Diplomatie Publica si Cultura.(G.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.