Traian Basescu si Nicolae Vacaroiu au avut o intrevedere intre patru ochi la Palatul Cotroceni.

Fostul presedinte interimar al tarii si cel abia scapat de suspendare au pus la punct ieri, intr-o intrevedere cu usile inchise, detaliile legate de predarea/primirea oficiala a sefiei statului. La Palatul Cotroceni, timp de doua ore, Nicolae Vacaroiu l-a pus pe Traian Basescu la curent cu agenda externa si cu situatia din tara, in baza datelor furnizate de Comunitatea Nationala de Informatii. La sfirsitul intrevederii, Nicolae Vacaroiu a plecat de la Palatul Cotroceni spre sediul Senatului. Traian Basescu a ramas inca o ora in sediul Administratiei Prezidentiale.

Daca Traian Basescu nu a facut nici o declaratie, Nicolae Vacaroiu a explicat ca interimatul la sefia statului se va incheia cel mai probabil joi. El a mentionat ca atunci Traian Basescu trebuie sa plece la o reuniune internationala. „Acest interimat se incheie cel mai probabil joi dimineata. Pentru perioada imediat urmatoare, adica joi, vineri, simbata, avem un program de actiuni si cea mai importanta este intilnirea sefilor de stat din Europa Centrala, din perioada 24-26 mai, de la Brno. Presedintele Romaniei, de joi intrind practic in atributiile sale, va trebui sa plece la aceasta actiune", a declarat Vacaroiu.

Presedintele Senatului spune ca a stabilit, impreuna cu presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, sa convoace miercuri dimineata sedinta comuna a Parlamentului in care se va lua act de raportul Curtii Constitutionale privind validarea referendumului. Ar urma ca, pina miercuri seara, decizia sa fie publicata in Monitorul Oficial.