"Legea de respingere a Ordonantei privind comercializarea marfurilor in regim duty-free si duty-paid, aprobata de Parlament si promulgata saptamana trecuta de presedintele interimar Nicolae Vacaroiu, nu contravine normelor europene, dar este nevoie d
"Legea de respingere a Ordonantei privind comercializarea marfurilor in regim duty-free si duty-paid, aprobata de Parlament si promulgata saptamana trecuta de presedintele interimar Nicolae Vacaroiu, nu contravine normelor europene, dar este nevoie de dispozitii tranzitorii, de norme care sa faca functionala legislatia privind duty-free. Prin norme clarificam aspecte legate de posibilitatea reinfiintarii magazinelor duty-free, pe granitele non-UE, cu Ucraina, Serbia si Republica Moldova. Astfel, vor putea sa ramana 32 de magazine, daca mai vor", au explicat sursele citate.Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a declarat, saptamana trecuta, ca va analiza impreuna cu expertii din Finante prevederile legii prinvind duty-free-urile si legislatia UE pentru a vedea daca actul normativ contravine normelor europene. Legea permite deschiderea duty-free-urilor pe granitele terestre, dar in relatia cu tarile din UE nu exista frontiera din punct de vedere vamal. Magazinele duty-free pe granita cu statele non-UE vor putea fi redeschise dupa aparitia normelor metodologice. Totodata, vor fi inchise doua magazine diplomatice, din cele trei, urmand sa ramana unul singur, la Clubul Diplomatilor, deoarece legea permite functionare acestor magazine intr-o singura locatie. (G.R.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.