Constestarea unei decizii a Consiliului Superior al Magistraturii va suspenda hotararea prin care este sanctionat un procuror sau un judecator, pana la solutionarea recursului de catre instanta suprema, fiind aplicabila si lor prezumtia de nevinovati
Constestarea unei decizii a Consiliului Superior al Magistraturii va suspenda hotararea prin care este sanctionat un procuror sau un judecator, pana la solutionarea recursului de catre instanta suprema, fiind aplicabila si lor prezumtia de nevinovatie pana la o sentinta definitiva.
In sedinta din 17 mai 2007, potrivit Mediafax, Consiliul Superior al Magistraturii a avizat proiectul de lege pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului 50/2006 privind unele masuri pentru asigurarea bunei functionari a instantelor judecatoresti si parchetelor si pentru prorogarea unor termene, Consiliul facand unele observatii. De asemenea, potrivit unui comunicat al CSM, citat de Rompres, Consiliul a recomandat mentinerea unui text care prevede ca judecatorii si procurorii in activitate sau pensionari, precum si sotul sau sotia si copiii aflati in intretinerea acestora, beneficiaza in mod gratuit de asistenta medicala, medicamente si proteze, in conditiile respectarii dispozitiilor legale privind plata contributiei la asigurari sociale. De asemenea, Consiliul a apreciat ca daca aceasta prevedere ar fi eliminata, s-ar comite o discriminare in raport cu alte categorii de personal din institutii care au retea sanitara proprie.
Indemnizatii
CSM a propus reintroducerea dispozitiilor conform carora judecatorii si procurorii, in perioada concediului de crestere a copilului in varsta de pana la doi ani, au dreptul la o indemnizatie in cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate in ultimele sase luni, cele anterioare datei de la care se acorda acest concediu. Proiectul pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului privind unele masuri pentru asigurarea bunei functionari a instantelor judecatoresti si parchetelor a fost adoptat de Camera Deputatilor, Senatul fiind insa camera decizionala. (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.