Emil Boc a recunoscut, ieri, ca democratii se gindesc sa elimine din programul politic al partidului interdictia de colaborare cu PSD. Decizia ar urma sa deschida calea unor negocieri intre cele doua formatiuni. Declaratia liderului PD vine in contextul in care, tot ieri, social-democratii au dat de inteles ca sint dispusi sa negocieze o noua formula guvernamentala.

Presedintele PD, Emil Boc a declarat, luni seara, intr-o interventie telefonica la Realitatea Tv, ca interdictia de colaborare cu PSD ar putea fi eliminata din programul politic al democratilor. "Nu excludem posibilitatea ca mai devreme sau mai tirziu sa eliminam aceasta teza din programul politic al PD. Daca va exista o discutie in partid in acest sens, interdictia va fi eliminata la un moment dat", a adaugat el, citat de NewsIn. "Problema este cind", a spus liderul PD.

Boc a precizat ca atunci cind s-a introdus in statutul PD prevederea care excludea colaborarea cu PSD, acesta era un partid profund nereformat, dominat de coruptie. "PSD mai are inca foarte multe lucruri de facut pentru a se curati", a admis el, mentionind deschiderea care exista in PD pentru discutii inclusiv cu PSD pentru adoptarea proiectelor din programul lui Traian Basescu.

Intrebat daca vede PSD la guvernare, eventual sustinut de PD, Boc a raspuns ca, deocamdata, democratii sunt interesati de discutii legate de impunerea proiectelor lui Traian Basescu. "Daca vor fi decise si alte lucruri, va vom tine la curent", a conchis el.

Cotidianul a relatat in cursul saptamanii trecute despre existenta unor discutii intre Grupul la Cluj din PSD, condus de Ioan Rus si Vasile Dincu, si lideri ai PD (Emil Boc si Vasile Blaga) care ar viza o posibila colaborare intre cele doua formatiuni. Vasile Dincu a anuntat cu doua zile inainte de votul din 19 mai ca negocierile pentru reconfigurarea scenei politice vor incepe imediat dupa inchiderea urnelor. Ieri, presedintele PSD, Mircea Geoana, a anuntat declansarea de negocieri cu toate fortele politice pentru alcatuirea unei "majoritati transparente". Ioan Rus a fost mai explict si a vorbit direct despre posibilitatea ca PSD sa intre la guvernare.