Campioana detasata la fotbal, Dinamo a cistigat titlul national si la rugby, invingind in finala Steaua cu 16-9.

Dupa un sezon in care si-au impartit victoriile frateste cu stelistii, alb-rosiii au punctat decisiv, adjudecindu-si titlul de campioni, dupa ce au dispus, in finala, cu 16-9 (8-6), de rugbistii din Ghencea.

Cu doua eseuri, cite unul in fiecare repriza, si doua lovituri de penalizare, dinamovistii s-au impus clar in fata Stelei, care, desi a dominat aproape tot timpul cu inaintarea, a facut nenumarate greseli si nu a reusit decit trei lovituri de penalizare. Tudori, Nicolae

(cite un eseu) si Calafeteanu (2 lovituri de penalizare), pentru Dinamo, respectiv Vlaicu (3 lovituri de penalizare), pentru Steaua, au fost cei care au marcat punctele acestei finale. „Faptul ca am invins Steaua in finala arata ca sintem cei mai buni. Au fost citeva emotii pe parcursul acestui joc, insa faptul ca noi am marcat singurele eseuri arata clar dominarea lui Dinamo. Sper sa facem o echipa si mai puternica, iar Dinamo sa ramina cea mai buna, multi ani de-acum incolo!", a spus, la finalul meciului, antrenorul dinamovist Daniel Neaga.

De partea cealalta, dupa hochei si handbal, Steaua a ratat in acest an si trofeul la rugby, pe care-l cucerise in ultimele doua sezoane. „Am pierdut pe greselile noastre! Unii jucatori m-au dezamagit… Am luat un eseu si pe o eroare de arbitraj in primele minute. Poate ca Dinamo

si-a dorit mai mult victoria, nu stiu ce sa zic... Noi am avut o perioada de suprematie de cinci ani, in care am jucat finala de fiecare data. Acum, daca Dinamo continua investitiile, se pare ca e momentul lor. Ne ramine finala Cupei, insa, daca se joaca in octombrie, eu ramin la parerea ca nu voi fi antrenorul echipei la acel meci", a spus antrenorul ros-albastrilor, Marin Mot.

Nemultumit ca federatia a decis sa programeze finala Cupei Romaniei abia in octombrie, tehnicianul ros-albastrilor a anuntat ca renunta la aceasta competitie in favoarea echipei din Baia Mare. „In vara s-ar putea sa intinerim lotul, astfel ca nu vom mai avea nici o sansa la trofeu", a justificat Mot hotarirea. Mai mult, acesta a afirmat ca, in cazul in care conducerea clubului va trece peste decizia sa, va demisiona.