Olimpicii sustin, incepand de astazi, Testele nationale si Bacalaureatul intr-o sesiune speciala, pentru a-si asigura, astfel, participarea la diverse competitii internationale pe discipline. Elevii din clasa a VII-a vor da probele la Liceul cu Progr
Olimpicii sustin, incepand de astazi, Testele nationale si Bacalaureatul intr-o sesiune speciala, pentru a-si asigura, astfel, participarea la diverse competitii internationale pe discipline. Elevii din clasa a VII-a vor da probele la Liceul cu Program Sportiv din Cluj-Napoca, in perioada 21-25 mai, iar cei din clasa a XII-a, la Colegiul National "Unirea" din Targu Mures, intre 21-29 mai. Pentru Testele nationale sunt inscrisi 47 de elevi, care fac parte din echipele reprezentative ale Romaniei la Olimpiada Balcanica de matematica pentru juniori, la Campionatele Europene de Judo pentru Cadeti (masculin si feminin) si la International Children's Day. Astazi se sustine proba scrisa la limba si literatura romana, pe 22 mai - la matematica, pe 23 mai - la istorie sau geografie, si pe 24 mai - la limba si literatura materna. Afisarea rezultatelor va avea loc pe 24 mai, pana la ora 15.00, iar depunerea contestatiilor, pana la 18.00. Rezultatele finale vor fi afisate a doua zi.
La Bac'-ul special participa 121 elevi ce vor merge la olimpiadele internationale de matematica, fizica, biologie, chimie, informatica si campionatele europene de handbal, kaiac - canoe, lupte, karate si baschet. Probele orale incep astazi, la limba si literatura romana, pe 22 mai - la limba moderna si pe 27 mai la limba si literatura materna. Probele scrise vor incepe in data de 23 mai, cu limba si literatura romana, si vor continua in 24 mai cu proba obligatorie a profilului, 25 mai - proba la alegere corespunzatoare specializarii, respectiv 26 mai - proba la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare. Ultima proba scrisa - limba si literatura materna - este programata in data de 28 mai, cand se vor afisa primele rezultate si vor fi depuse contestatiile, iar in 29 mai, rezultatele finale.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.