Hyperion Stud Fest: Festivalul unui batran lup de cinema. O manifestare culturala privata ce incepe astazi si tine bine pana la 26 mai. Iata ca Geo Saizescu nu si-a schimbat naravul de a organiza o intrecere intre cei mai buni tineri din lumea necrut
Hyperion Stud Fest: Festivalul unui batran lup de cinema. O manifestare culturala privata ce incepe astazi si tine bine pana la 26 mai. Iata ca Geo Saizescu nu si-a schimbat naravul de a organiza o intrecere intre cei mai buni tineri din lumea necrutatoare a filmului si a teatrului.   De sapte ani, regizorul Geo Saizescu pastoreste Festivalul International de Teatru si, de trei ani, Festivalul de Film (studentesc). De-a lungul anilor, invataceii de la "particoler" - respectiv de la Facultatea Hyperion - au reusit sa-si arate muschii. Si-au pus pe tava talentul, iar prea stimabilii membri ai juriului au ales cu responsabilitate cine merita sa fie premiat.   LISTA ALBA. Anul acesta, pentru Festivalul de Teatru, pe lista juratilor figureaza: Kostas Assimakopoulos (scriitor si dramaturg, Grecia), D.R. Popescu (scriitor, dramaturg), Eusebiu Stefanescu (actor), Adela Marculescu (actrita), Alexandru Lazar (actor), Maurizio Taglia (producator, Italia), Dan Cristea (scriitor), Calin Caliman (critic) si Irina Budeanu (critic). La film, echipa specialistilor cu drept de veto arata astfel: Yves Bes (critic), Andrei Blaier, Dimitri Dimitrov (director de imagine, Bulgaria), Dana Duma (critic), Vasili Alatas (producator, Grecia), Cristina Nichitus (regizor), Catalin Saizescu (regizor), Ion Truica (regizor).   Decanul Geo Saizescu inca mai poate! Isi mai permite "pierderi de vreme" socio-culturale. Daca in urma cu 50 de ani, impreuna cu Paul Barba Neagra, infiinta primul Cineclub din Romania, in zilele noastre lucreaza din greu sa le ofere tinerilor o sansa (doua, trei, fara numar). Chiar daca sunt la o facultate care nu este de stat. Formeaza viitori actori, regizori, cineasti.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.