Printul Harry, al treilea pe ordinea de succesiune a tronului Angliei, nu va mai pleca pe front in Irak, dar s-ar putea alatura trupelor NATO in Afganistan, inainte de 2008, potrivit unor informatii publicate duminica de presa britanica.

Printul Harry, al treilea pe ordinea de succesiune a tronului Angliei, nu va mai pleca pe front in Irak, dar s-ar putea alatura trupelor NATO in Afganistan, inainte de 2008, potrivit unor informatii publicate duminica de presa britanica. Tabloidul News of the World anunta ca sublocotenentul Harry ar putea fi detasat pentru a se alatura unei unitati de comandament a NATO, desfasurata pe teritoriul afgan, inainte de sarbatorile de Craciun din 2007 si ar putea participa la o misiune mai putin riscanta, pentru ca sa obtina o decoratie militara dupa 30 de zile de serviciu. "El va ocupa probabil un post de supraveghere, noaptea", a declarat ziarului un membru al armatei britanice care nu si-a dezvaluit numele, precizand ca printul Harry a€žva fi tinut complet la distanta de lupte, dar va avea un rol operational important". MISIUNE ANULATA. Regimentul de cavalerie al Casei regale "Blues and Royals", in care serveste printul Harry, urma sa fie desfasurat in mai in Irak, dar misiunea a fost anulata ca urmare a riscurilor prea mari pentru securitatea sa. Printul Harry, in varsta de 22 de ani, ar fi trebuit sa conduca o unitate blindata de 12 oameni pentru operatiuni de recunoastere. Potrivit revistei News of the World, insurgentii preconizau atacarea taberelor britanice din sudul Irakului folosind bombe cu clor /care ataca si ard plamanii/ in incercarea de a-l anihila pe printul Harry.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.