Produsul analizat nu este recomandat copiilor din cauza indexului glicemic ridicat, a grasimilor partial hidrogenate si a continutului ridicat de sodiu.

"Biscuitii sandwich mic cu crema de vanilie Merlin" au enumerate pe eticheta urmatoarele ingrediente: "faina alba de grau, zahar, grasimi vegetale partial hidrogenate, dextroza, praf de zer, zahar invertit, agenti de afanare, bicarnonat de amoniu (E 503), bicarbonat de sodiu ( E 500), pirofosfat acid de sodiu (E 339), lapte praf degresat, amidon, emulgator: lecitina (E 322), arome naturale, sare". Valorile nutritionale pentru 100 g produs mentionate sunt: "proteine 6 g, carbohidrati 69 g, grasimi 22 g". Produsul analizat are o "valoare energetica totala de 495 kcal".

ANALIZA. Ca toate produsele din aceasta gama, si acesta este dezechilibrat nutritional, avand un exces de glucide: amidon, zaharoza, dextroza. Ultimele doua ingrediente confera produsului un index glicemic foarte ridicat. De asemenea, biscuitii contin si grasimi vegetale partial hidrogenate, daunatoare sanatatii. Produsul analizat contine mai multe surse de sodiu (E 500, E 339, sare).  Profesorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare spune ca produsul poate fi luat in considerare si ca o sursa de sodiu de sine statatoare, dar trebuie tinut cont de aportul zilnic al acestui element, ce nu trebuie consumat in exces.  
CONCLUZII. Produsul nu este recomandat diabeticilor, supraponderalilor, obezilor, femeilor insarcinate si celor care alapteaza, copiilor, explica specialistul nostru. De asemenea, produsul analizat este interzis suferinzilor de celiachie (intoleranta la gluten).