In virtutea dreptului la replica, va rog sa publicati punctul meu de vedere in legatura cu articolul din ziarul Ziua de vineri, 18 mai 2007.
"Am luat cunostinta cu indignare de calomniile pe care le profereaza in public un individ, pe numele sau Teodor Maries, si resping cu fermitate modul josnic in care intelege acesta sa dea o mana de ajutor campaniei murdare duse de Traian Basescu impotriva celor care au avut demnitatea si determinarea de a-i cere sa respecte ordinea constitutionala a tarii si regulile democratiei.
Cuvintele care imi sunt atribuite: "sa se traga, trebuie sa avem morti, asa este la Revolutie" nu au fost rostite niciodata! Sunt atatia martori, oameni care au fost permanent in preajma mea in acele zile si nopti de decembrie care pot depune marturie ca totul este o facatura grosolana! Intentia declarata a autorilor acestor minciuni este aceea ca eu sa fiu prezentat ca un individ lipsit de scrupule, care ar calca pe cadavre pentru a ajunge la putere. Mesajul este: "iata cine si-a permis sa-l suspende pe Traian Basescu!"
Noi, cei care ne-am asumat responsabilitatea de a da Revolutiei Romane un sens si un program, de a asigura continuitatea statului roman si protectia cetatenilor, nici Traian Basescu, nici Teodor Maries nefiind printre noi, am fost primii vizati de gloante. In jurul nostru au cazut morti si raniti. Am incercat, in conditiile unei disolutii a statului si a autoritatii, sa punem cat mai repede capat haosului, pentru a nu muri si alti oameni nevinovati.
Aceasta asa-zisa marturie trebuie sa sustina acuzatia absurda si lipsita de temei care mi se aduce, de genocid si de crime impotriva umanitatii. Ea este imbratisata nu doar de un provocator de meserie ca Teodor Maries si de acolitii lui, nu doar de procurorul de caz, care, fapt unic, ancheteaza nu in sediul institutiei, ci in localul organizatiei condusa de reclamant, ci mai nou si de Traian Basescu, care si-a facut un obicei din a sti ce dosare se afla in lucru si ce dosare urmeaza sa apara in presa.
Prin astfel de actiuni nu se urmareste aflarea adevarului despre Revolutie, ci re-scrierea istoriei cu mana procurorilor si a martorilor mincinosi, cu ajutorul calomniei si al diversiunilor mediatice.
Tot in acest articol se incearca acreditarea ideii ca, semnand un document de luare la cunostinta despre faptul ca esti pus sub invinuire, ti-ai recunoscut implicit vina. Este fals. Acel document a fost semnat de avocatii mei si reprezinta o cerinta procedurala, atat si nimic mai mult. El nu poate constitui mijloc de proba.
Exprim inca o data profundul meu dezgust fata de toti aceia care incearca sa faca din Revolutie si din jertfa unor oameni pentru care libertatea si democratia au fost mai presus decat viata un instrument de campanie electorala si o trambulina pentru afirmarea in viata publica. Este un mod abject de a face politica si el trebuie condamnat cu toata puterea."
Cu multumiri,
Ion Iliescu