"Tinand cont ca exista multe monarhii in Europa, desi e vorba de monarhii parlamentare, trebuie sa tratam fie cu republici parlamentare, fie cu monarhii parlamentare" - Calin Popescu Tariceanu
In atentia Parchetului
Cazul prezentat astazi de ZIUA este practic unul necunoscut. Modul in care Stolojan a actionat si a tepuit statul roman ar trebui sa intre in atentia organelor de ancheta.
Printesele sunt accesibile doar bogatasilor
Categoria "high-class" nu prea lucreaza cu ora. "Poarta" in permanenta rochia alba de mireasa, dar nu ajunge niciodata la Starea Civila. I se mai spune si printesa.
Opozitia blocata
Fortele de ordine si "Nasi" pro-Kremlin au interzis mai multor reprezentanti ai Opozitiei ruse, intre care si miscarea lui Garry Kasparov, sa se deplaseze la Samara.
Trei gloante diferite
"Concluziile analizei noastre arata ca fragmentele de proiectil descoperite ar putea proveni de la cel putin trei gloante diferite", au explicat cercetatorii.
Prodi critica Parlamentul
"Guvernul a inaintat 104 proiecte de lege, iar faptul ca doar zece din ele au fost adoptate spune clar care este acum problema Italiei" - Romano Prodi.
Trei gloante diferite
"Concluziile analizei noastre arata ca fragmentele de proiectil descoperite ar putea proveni de la cel putin trei gloante diferite", au explicat cercetatorii.
80 de inculpati
Traian Basescu a fost trimis in judecata in dosarul "Flota" fiind acuzat, impreuna cu 79 de persoane, de instrainarea celor 16 nave ale CNM Petromin SA.
VORBA ANALISTULUI
"Sarkozy este recunoscut deja drept iubitor de jogging, asa ca nu-i mai ramane decat sa se indragosteasca de hamburgeri" - Ileana CORNEA.
Leul domina euro
Cursul de schimb anuntat ieri de BNR pentru moneda nationala in raport cu euro a atins un nou minim istoric al ultimilor patru ani si jumatate.
Varsta minima de casatorie este 18 ani
CSM propune avizarea favorabila a proiectului legislativ de modificare a Codului Familiei, astfel incat varsta minima unica de casatorie sa fie 18 ani.
DECIZIE PERSONALA
"Mi-am exprimat deja parerea ca Ehud Olmert ar trebui sa demisioneze. Eu nu incerc sa-l inlatur. Decizia ii apartine" - Tzipi LIVNI
Precedente
Pentru a-si recupera militarii capturati de inamic, Israelul a acceptat, de-a lungul timpului, eliberarea multor detinuti.
Bergodi este gata pentru Serie A
Antrenorul lui CFR a declarat ca a facut o treaba extraordinara la Cluj, mentionand ca este pregatit sa antreneze chiar si in Italia.
In amintirea lui Bacovia
Azi, de la orele 11.00 la Muzeul memorial "George si Agatha Bacovia", va avea loc cea de a 50-a comemorare a poetului, intr-un eveniment complex moderat de Corneliu Lupes.