Suporterii Timisoarei au provocat scandal la Arad, fiind nevoie de interventia trupelor speciale pentru potolirea spiritelor.

Aradul a cistigat meciul orgoliilor cu Timiosoara, in timp ce Otelul s-a calit de export la Bistrita, victori

Suporterii Timisoarei au provocat scandal la Arad, fiind nevoie de interventia trupelor speciale pentru potolirea spiritelor.

Aradul a cistigat meciul orgoliilor cu Timiosoara, in timp ce Otelul s-a calit de export la Bistrita, victoria cu 2-1 impotriva echipei alui Jean Padureanu calificind echipa galateana in Cupa Intertoto.

Pasnicii suporterii ai Timisoarei, care la 1-8 cu Steaua isi aplaudau favoritii, isi pierr luciditatea atunci cind vine vorba de derby-ul local cu Batrina Doamna. Nu a fost altfel nici de aceasta data, cind 400 de "polisti" au fost suficienti pentru a transforma Aradul in zona de razboi. Inceput inca din gara, scandalul a fost maxim pe stadion. La iesirea de pe peronul Statiei CFR Arad, acestia au spart parbrizele de la patru autoturisme parcate in zona. Pentru evitarea altor pagube, fortele de ordine au intervenit pentru prima oara in forta, pentru a linisti spiritele. Acalmia a durat numai cateva minute, deoarece in fata stadionului, suporterii echipei de pe Bega s-au luat la bataie cu aproximativ 200 de suporteri aradeni, patru din sustinatorii oaspetilor avind nevoie de ingrijiri medicale. Fortele de ordine au intervenit pentru a doua oara in forta reusind sa aplaneze conflictul. Doi suporteri ai echipei Poli Timisoara au primit interdictie de a intra pe stadion la meciul cu UTA Arad, ei fiind retinuti in urma unei altercatii cu jandarmii.

Pe stadion, galeria aradeana a afisat pe gard un banner cu mesajul "La arad istoria nu se uita, se repeta". Dupa ce fostul junior timisorean Hora deschis scorul pentru UTA, localnicii au scos de la naftalina un banner al factiunii Ultranativ&Ariergarda din galeria echipei Poli Timisara, capturat in urma cu aproximativ o luna de grupul Spetza Ultra Rossa (SUR). Acestia au rupt apoi bannerul dupa care au afisat mesajul "Acum, ca v-ati desfiintat, ladies and gentlemen, va dam tonul la cintat". In codul ultra, daca bannerul unei galerii sau al unui grup de suporteri este capturat de rivali, acest lucru echivaleaza cu desfiintarea factiunii respective. Alte mesaje care au incins spiritele au fost "Decizia TAS ati contestat pentru un palmares nemeritat" si "Nu aveti culori, palmares, demnitate / An de an cautati alta identitate". Replica oaspetilor a fost "Cu o cheie de 19 va demontam stadionul".

Dupa ce Gigel Bucur a restabilit egalitatea, in minutul 50, in sectorul rezervat galeriei timisorene au izbucnit o serie de incidente intre suporteri si reprezentantii fortelor de ordine. Furia fanilor timisoreni a fost provocata de faptul ca oamenii de ordine le-au cerut sa dea jos de pe gard bannerele. Suporterii au aruncat cu bete de steag in directia jandarmilor, insa in cele din urma spiritele au fost calmate. Pe teren, gazdele au obtinut in cele din urma victoria in minutul 66, Edson marcind din plonjon dupa o centrare a aceluiasi Hora.

Galatiul a marcat de doua ori la Bistria, iar Otelul merge la export in Cupa Intertoto dupa victoria cu 2-1 la principala contracandidata de obiectiv, in cel de-al doilea meci al zilei. Gazdele s-au intrecut in ratari, facindu-i o buna reclama portarului Vitca, dorit cu insistenta de Becali la Steaua, dar oaspetii au fost mai pragmatici. Oaspetii au marcat prin Tanase si Stan, Voicu Florea reusind singurul gol al echipei antrenate de Ovidiu Sabau.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.