Premierul Tariceanu a sustinut ieri, intr-un interviu acordat Rompres, ca o viitoare modificare a Constitutiei ar trebui sa se faca fie in spiritul unei monarhii parlamentare, fie sub forma unei republici parlamentare. "Cred ca pe viitor (...) legea
Premierul Tariceanu a sustinut ieri, intr-un interviu acordat Rompres, ca o viitoare modificare a Constitutiei ar trebui sa se faca fie in spiritul unei monarhii parlamentare, fie sub forma unei republici parlamentare. "Cred ca pe viitor (...) legea fundamentala ar trebui sa fie mai exacta in definitii. Ea ar trebui sa vizeze modelul european, care in esenta este un model parlamentar. Tinand cont ca exista multe monarhii in Europa, desi e vorba de monarhii parlamentare, trebuie sa tratam fie cu republici parlamentare, fie cu monarhii parlamentare", a explicat primul ministru. "Merita amintit ca presedintele suspendat Traian Basescu este un fost membru al Partidului Comunist si beneficiar al perioadei comuniste, un fost membru al Frontului Salvarii Nationale din anii '90, care ulterior s-a deplasat catre stanga politica impreuna cu partidul, iar ambii s-au proclamat frumusel, recent, ca fiind "ai poporului". Asadar, acestia sunt oameni care nu au cunostintele politice necesare pentru a exercita functia de presedinte, asa cum este ea prevazuta in Constitutia romana", a spus Tariceanu. (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.