Angajatii Redactiei Stiri si Actualitati acuza conditiile prea lejere de inscriere la concursul pentru postul de redactor-sef al TVR 1. Monica Ghiurco a intrat in competitie.

Intr-o scrisoare deschisa adresata Comit


Angajatii Redactiei Stiri si Actualitati acuza conditiile prea lejere de inscriere la concursul pentru postul de redactor-sef al TVR 1. Monica Ghiurco a intrat in competitie.

Intr-o scrisoare deschisa adresata Comitetului Director (CD), 53 de stiristi, in frunte cu Ioana Dumitrescu, editor coordonator la Stiri Externe, cer conducerii lamuriri fata de unele dintre conditiile de participare la concursul pentru functia de redactor-sef. Semnatarii documentului considera insuficienta experienta de minimum un an de lucru in televiziune, iar proiectul managerial necesar la inscriere este vazut ca inutil, in conditiile in care Rodica Culcer a ocupat actualul post de director de stiri pe baza unei lucrari similare. Potrivit Departamentului de Comunicare al SRTv, CD a luat act de scrisoarea angajatilor de la Stiri.

Monica Ghiurco, preferata lui Adrian Nastase, al carei nume se regasea in stenogramele de partid, este unul dintre cei cinci candidati care s-au inscris la postul de redactor-sef. A intrat in competitie si Tudor Barbu, unul dintre favoritii PNL pentru scaunul lui Giurgiu, spun surse din TVR. Termenul initial de depunere a candidaturilor era miercuri, 16 mai, dar a fost prelungit pina ieri din cauza ca la data-limita nu se inscrisese nimeni. Comisia de evaluare este alcatuita in acest moment din Tudor Giurgiu, presedinte-director general, aflat in perioada de preaviz, Horia Romanescu (director de programe), Cosmin Prelipceanu (coordonator editorial Stiri), si Cezar Ion (director Departamentul Productie Editoriala), supleant. "Cel mai probabil, componenta comisiei va fi modificata, pentru ca unii dintre membri nu vor putea participa la concurs din motive obiective", anunta Comunicarea TVR.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.