Sportivii din Ghencea si-au adjudecat Cupa Romaniei, dupa ce au invins, in finala, echipa campioana, HCM Constanta.

Dupa ce a cistigat la pas titlul de campioana nationala, HCM Constanta a irosit sansa de a-si imbogati palmaresul cu al doilea event consecutiv. Handbalistii antrenati de Lucian Risnita au fost invinsi, cu 31-26 (15-16), de rivalii de la Steaua, in finala Cupei Romaniei. ,,Ne-am luat revansa in fata HCM-ului, dupa ce constantenii au cistigat campionatul. Putem spune ca este 1-1 in disputa din acest sezon dintre HCM si Steaua’’, a spus interul stinga al ros-albastrilor, Alin Sania.

Pentru HCM, cele mai multe goluri au fost reusite de Dragicevici si de Stavrositu (cite 8), in timp ce de la Steaua cei mai buni jucatori au fost Rudici (12) si Sania (6). ,,A fost intr-adevar ziua noastra, am cistigat pentru ca am fost mai proaspeti fizic. Este o victorie meritata, o victorie pentru care baietii au muncit mult’’, a declarat tehnicianul Stelei, Radu Voina.

In timp ce antrenorul constantenilor a afirmat cu fairplay ca "Steaua a fost mai valoroasa, a jucat mai bine si, de ce nu, a avut mai mult noroc", jucatorii sai au motivat acest esec prin... prestatia defectuoasa a arbitrilor. ,,Nu cred ca era nevoie ca Steaua sa fie ajutata de arbitri pentru a cuceri trofeul, cum s-a intimplat in aceasta seara’’, a spus interul stinga al HCM-ului, George Buricea.

Detinatoare a Cupei Romaniei in 2005 si 2006, HCM nu a reusit sa egaleze recordul formatiei Fibrex Nylon Savinesti, care intre 2002 si 2004 cistiga trei cupe consecutiv.