Declaratiile unor oameni disperati: „Eu am ajuns sa maninc pe ascuns. Decit sa-mi fure cineva!...", ne spune un tinar angoasat. „Eu am pus si cheie la frigider!", ii ia vorba din gura o femeie cu fata vag porcina, care priveste speriata in jur.

„Si eu la fel. Numai ca eu ascund feliile dupa cartile din biblioteca", zice un domn ceva mai copt. „Eu numai asta visez, numai asta pictez", spune alt individ, care pare ca vorbeste despre ceva de care e indragostit.

In momentul urmator al spotului afli si cine a stirnit astfel de pasiuni: un salam, pe numele lui de fata Campofrio. Bineinteles ca nici unui om normal nu-i cade cu tronc un salam, nimeni nu intra in depresie daca ii ia altcineva din mezel si numai unuia dus cu pluta ii poate veni ideea sa ascunda feliile in biblioteca.

Nu intimplator, nefericitii consumatori de salam Campofrio se afla la o sedinta de psihoterapie in grup, asemeni celei de la Alcoolicii Anonimi. La sfirsitul spotului, sloganul ne informeaza ca respectivele mezeluri sint „Alimente pentru o viata sanatoasa". Care sanatate? Ca numai despre boala am vorbit pina acum.