Biroul Electoral Central (BEC) a decis, vineri, ca procesele-verbale cu centralizarea voturilor din fiecare circumscriptie electorala trebuie sa ajunga la centru in maximum 24 de ore dupa inchiderea urnelor din sectii.

In Hotarirea 29 a BEC, pronuntata vineri, se precizeaza ca, dupa centralizarea rezultatelor referendumului de la sectiile de votare arondate, birourile electorale de circumscriptie ale judetelor si al municipiului Bucuresti vor face, fiecare, cite un dosar cu procesul-verbal al biroului de circumscriptie, cu procesele-verbale ale sectiilor de votare din circumscriptie si cu toate contestatiile formulate. La acesta, fiecare biru electoral judetean va anexa si listele electorale suplimentare si declaratiile pe propria raspundere ale celor care le-au folosit.

Dosarul astfel constituit trebuie sa ajunga, sigilat si stampilat, la BEC in maximum 24 de ore de la inchiderea urnelor. "Celelalte documente, precum si materialele folosite in activitatea biroului electoral de circumscriptie se predau de catre presedintele biroului electoral de circumscriptie la judecatoria pe raza careia se afla sediul circumscriptiei electorale, iar pentru municipiul Bucuresti, la Judecatoria Sectorului 2", se precizeaza in hotarirea citata. (M.F.)