Regele heroinei mai are arestati in "opratiunea HKR" doi frati si doi cumnati. Primul arestat din familia Hussein Karimi, supranumit si "regele heroinei", a fost unul dintre fratii mai mici ai acestuia. Yousef Karimi Rikabadi, in vir


Regele heroinei mai are arestati in "opratiunea HKR" doi frati si doi cumnati. Primul arestat din familia Hussein Karimi, supranumit si "regele heroinei", a fost unul dintre fratii mai mici ai acestuia. Yousef Karimi Rikabadi, in virsta de 55 de ani, se afla in penitenciarul Rahova de cinci ani si jumatate. In anul 2003, el a fost incarcerat de politistii de la Brigada Antidrog din Capitala, fiind retinut pentru trafic si consum de droguri, impreuna cu alti trei iranieni. Si in 2003, politistii incercau sa dea de urma lui Hussein Karimi, insa, neputind ajunge la acesta din urma, s-au multumit cu fratele sau si au inchis dosarul. Yousef Karimi Rikabadi sta in penitenciarul Rahova, insa doar pentru citeva doze de heroina, pe care anchetatorii le-au gasit la perchezitie si pe care acesta le avea pentru consum propriu. A fost condamnat la zece ani de inchisoare, dar nu se gindeste sa munceasca pentru a fi eliberat mai repede. Yousef Karimi Rikabadi este casatorit si are un copil.

Un alt frate al lui Hussein Karimi a fost retinut in Turcia, in timpul aceleiasi "operatiuni HKR". Numele operatiunii a fost dat de la initialele numelui lui Hussein Karimi Rikabadi - HKR. Insa, Karimi a renuntat la numele de Rikabadi, pentru a induce in eroare politistii.

Alti doi cumnati ai lui Hussein Karimi au fost retinuti, in urma cu doua saptamini, in Olanda. De la cei doi frati ai sotiei, autoritatile au retinut o importanta cantitate de droguri, dar si 1,5 milioane de dolari, bani prveniti din vinzarea drogurilor. Anchetatorii spun ca rudele lui Karimi sint principalii sefi ai celulelor de trafic de droguri.

Regele Heroinei, iranianul Hussein Karimi, era stabilit de 15 ani in Romania si orchestra de la Bucuresti cea mai mare retea internationala de trafic de droguri. Karimi era si el consumator de droguri si a fost retinut de o echipa de politisti care a lucrat la acest caz doi ani si din care fac parte politisti din Olanda, Statele Unite, Turcia si Romania. Anchetatorii sustin ca reteaua pe care iranianul o conducea era organizata pe sase segmente. Primul se ocupa de cultivarea cimpurilor cu mac din Afganistan, a doua celula efectua transportul din Afganistan in Iran, unde se afla a treia celula, formata din laboratoarele de preparare, iar al patrulea segment asigura transportul drogurilor din Iran in Turcia. Cel de-al cincilea segment asigura transportul drogurilor din Turcia in Europa, America si Asia, iar cea de-a sasea celula se ocupa de receptia si distributia drogurilor. Filiera era formata din citeva sute de membri, esalonati in functie de importanta rolului avut in interiorul gruparii. Se presupune ca transporturile anuale facute de aceasta filiera erau de ordinul tonelor.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.