PSD si PC i-au exclus din partid pe parlamentarii care si-au declarat public sustinerea pentru Traian Basescu. Cei patru demnitari sanctionati, alaturi de un liberal si un fost conservator au semnat in urma cu o zi o scrisoare de sprijin pentru Tr
PSD si PC i-au exclus din partid pe parlamentarii care si-au declarat public sustinerea pentru Traian Basescu. Cei patru demnitari sanctionati, alaturi de un liberal si un fost conservator au semnat in urma cu o zi o scrisoare de sprijin pentru Traian Basescu, in care au precizat ca au gresit intrand in jocul altor interese si implicit votand pentru suspendarea din functie a presedintelui. Teodor Nitulescu, Constantin Amarie (ambii de PSD) si Constantin Gheorghe si Romeo Hanganu (de la PC) au fost dati afara din partid. Desi Dumitru Becsenescu figura ca fiind parlamentar PC, conservatorii au precizat ca aceasta a plecat din partid in mai 2006. Acelasi lucru s-a intamplat si cu un alt semnatar al scrisorii - Liviu Almasan - despre care conducerea de la centru a sustinut ca nu figureaza in baza de date a PNL, el fiind un traseist politic.
Sedinte fulger la conservatori si pesedisti
Decizia de excludere a lui Nitulescu si Amarie a fost aplicata de filiala de Teleorman a partidului, in urma indicatiilor venite de la centru. Cu doar cateva ore de la luarea acestei decizii, secretarul general al PSD, Titus Corlatean a anuntat ca cele doua cazuri de parlamentari PSD au fost trimise catre organizatia Teleorman, din care fac parte, cu propunerea de excludere din partid, conform statutului. In replica, pesedistul Constantin Amarie a spus ca excluderea sa este fireasca si ca scrisoarea de sprijin venea sa anuleze votul dat in favoarea suspendarii presedintelui.
Teodor NiTulescu (Foto: Mediafax) El a sustinut ca in cadrul grupului parlamentar PSD de la Camera exista mai multi nemultumiti fata de politica dusa de Mircea Geoana. Vicepresedintele Vasile Dancu a mentionat ca nu a auzit ca in interiorul PSD sa fie "multi colegi" care sa impartaseasca o nemultumire la adresa lui Geoana. Biroul Politic al PC a aplicat si el ieri, intr-o sedinta extraordinara, masura excluderii din partid a parlamentarilor Romeo Hanganu si Gheorghe Constantin. In comunicatul PC se arata ca "atata timp cat decizia politica a partidului, luata in forurile de conducere, a fost de suspendare a lui Traian Basescu, abaterea celor doi este una deosebit de grava. Mai cu seama ca la votul democratic exprimat in Biroul Permanent cei doi au votat pentru demersul de suspendare".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.