Pina in toamna acestui an vor fi inaugurati primii noua kilometri ai autostrazii Transilvania.

Reprezentantii firmei americane Bechtel, care realizeaza autostrada Transilvania, au promis premierului Calin Popescu Tariceanu ca vor t
Pina in toamna acestui an vor fi inaugurati primii noua kilometri ai autostrazii Transilvania.

Reprezentantii firmei americane Bechtel, care realizeaza autostrada Transilvania, au promis premierului Calin Popescu Tariceanu ca vor termina primii kilometri de autostrada in acest an, urmind ca anul viitor sa fie inaugurati alti 40 de kilometri intre Turda si Cluj. "Am vrut sa vad care este stadiul lucrarilor si am fost informat ca jumatate dintre terasamente au fost realizate, iar viaductele, podurile, canalele de scurgere au fost realizate partial", a spus premierul. El le-a transmis constructorilor ca, pe linga cele 146 de milioane de euro alocati anul acesta lucrarilor la autostrada, statul roman va acorda finantari suplimentare daca cei de la Bechtel vor reusi sa scurteze termenele de executie. "Dam bani mai multi daca ritmul de lucru se accelereaza, iar lucrarile progreseaza", a promis Tariceanu. Premierul a aratat ca nu s-a luat inca o decizie privind aplicarea unei taxe de autostrada.

De asemenea, premierul a spus ca a vazut proiectul de investitii de pe platforma industriala Tetarom si s-a declarat bucuros ca aceasta investitie "a prins contur". "Clujul are o sansa extraordinara pe care trebuie sa o fructifice, aveti posibilitatea sa ajungeti din urma Timisoara. Exista un mare avantaj: universitatea, care poate sa furnizeze mina de lucru bine pregatita", a spus premierul.

El a amintit si investitiile Emerson si Nokia la Cluj, spunind ca "sint genul de investitii care pot transforma Romania intr-o tara moderna". Tariceanu a amintit si investitia de la Aeroportul International din Cluj-Napoca, unde a spus ca a vazut proiectul de modernizare si de extindere si a promis sprijin. "Clujul trebuie sa devina un aeroport regional important, care sa permita traficul de calatori si de marfuri si sa se compare cu alte aeroporturi mari. Vom sprijini acest proiect al Consiliului Judetean Cluj, pentru ca acest aeroport va permite accesul cetatenilor romani spre centrul si vestul Europei, dar si un important trafic de marfuri", a mai afirmat premierul.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.