Numai in Bucuresti deficitul de locuinte este estimat de firmele imobiliare la 300.000 unitati. "Pana in 2009 vor fi construite in Bucuresti, incluzand si proiecte din jurul municipiului, aproximativ 8500 de locuinte noi, insuficiente pentru a acoper
Numai in Bucuresti deficitul de locuinte este estimat de firmele imobiliare la 300.000 unitati. "Pana in 2009 vor fi construite in Bucuresti, incluzand si proiecte din jurul municipiului, aproximativ 8500 de locuinte noi, insuficiente pentru a acoperi deficitul de 300.000 unitati", a declarat pentru Mediafax, Radu Lucian Adrian, manager in cadrul companiei imobliare Eurohouse. El a estimat ca preturile apartamentelor vechi din Bucuresti, realizate inainte de 1989, vor urca in urmatorii cinci ani de la o medie de 1300-1450 euro/metru patrat la 3500-4000 euro/mp, daca actuala rata de crestere a preturilor, de 35-40% pe an, va fi mentinuta. Preturile locuintelor nou construite, cumparate in prezent in medie cu circa 1800 euro/mp, ar urma, de asemenea, sa creasca la 3500-4000 euro.
Tendinta de crestere a preturilor la locuinte este prognozata si de alti reprezentanti ai firmelor imobiliare. Directorul general al agentiei Real Time Bucuresti, Ion Catutoiu, considera ca desi in urmatorii ani ritmul constructiilor va fi unul accelerat, oferta de locuinte nu va fi suficienta pentru a acoperi deficitul, iar potentialii cumparatori vor dispune de resurse financiare tot mai mari ceea ce ii va determina pe vanzatori sa majoreze preturile. "Salariile vor creste, iar cumparatorii de locuinte vor avea conditii tot mai avantajoase de obtinere a imprumuturilor bancare. Creditele ipotecare ar putea fi contractate fara avans, dobanzile sunt asteptate sa scada, iar perioada de rambursare a imprumutului sa fie prelungita pana la 50 de ani", apreciaza Catutoiu. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.