Corespondenta din Reykjavik Presedintele Islandei Olafur Ragnar Grimsson intentioneaza sa faca o vizita in Romania la inceputul toamnei insotit de o delegatie de oameni de afaceri din aproximativ 15 companii.   Presedintele Islandei a
Corespondenta din Reykjavik Presedintele Islandei Olafur Ragnar Grimsson intentioneaza sa faca o vizita in Romania la inceputul toamnei insotit de o delegatie de oameni de afaceri din aproximativ 15 companii.   Presedintele Islandei a facut aceasta declaratie vineri cu prilejul primirii unei delegatii de ziaristi din Romania, Bulgaria si Sebia, la resedinta sa din Reykjavik.   "Planuisem sa venim in Romania in luna iunie, dar din cauza situatiei am amanat vizita", a declarat presedintele Islandei.   Presedintele Isalandei a mai precizat ca exista o cooperare dinamica cu Romania pe care s-a aratat dispus sa o dezvolte si sa o sprijine tinand seama de experienta Islandei in domeniul investitiilor.   "In ultimii cinci - sase ani am patruns in tarile Europei Centrale si de Est si am dezvoltat legaturi cu tari ca Romania, Bulgaria, Ungaria, Slovacia, Slovenia si Ucraina" a mai spus Grimsson   Jonas Tryggvason, vicepresedinte executiv pentru zona Europa Centrala si de Est si Asia al companiei farmaceutice Actavis a precizat ca oamenii de afaceri islandezi ar fi interesati sa investeasaca in Romania in constructii rezidentiale, sistemul bancar, fonduri mutuale si in tehnologia procesarii alimentare, domeniu in care sunt specializat.   Islanda este prezenta in tara nostra prin achizitia de catre compania Actavis, in 2006, a singurului producator de oncologice din tara noastra, Sindan, pentru suma de 147,5 milioane de euro.   In Islanda traiesc 3.000 de romani iar majoritatea lucreaza in sectorul contructiilor si in industria hoteliera. Romania nu este reprezentata printr-o ambasada sau consulat in Islanda motiv pentru care romanii isi pot exercita dreptul de vot la Copenhaga.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.