"Am depus deja acest memoriu la federatie, el fiind adresat si presedintelui Mircea Sandu. Intr-adevar, dupa o consultare cu mai multi juristi, din documentele oficiale rezulta ca Timisoara nu trebuia sa fie programata la data meciului cu FC National
"Am depus deja acest memoriu la federatie, el fiind adresat si presedintelui Mircea Sandu. Intr-adevar, dupa o consultare cu mai multi juristi, din documentele oficiale rezulta ca Timisoara nu trebuia sa fie programata la data meciului cu FC National. Am cerut sa castigam meciul cu 3-0, iar daca cererea nu va fi solutionata ne vom adresa la UEFA si la FIFA", a declarat Iacov. In sprijinul demersului facut de seful din Cotroceni vine si faptul ca ieri s-a facut publica decizia CAF referitoare la recursul inaintat de "Poli", care a fost respins ca neintemeiat. Acest lucru inseamna ca A. Dumitru a avut dreptate atunci cand a cerut banii de la FCU Politehnica Timisoara & Invest, societatea care detine echipa din Liga I si ca nu FCU Politehnica, gruparea de copii si juniori, ar fi trebuit sa plateasca. Gruparea din Liga I sustine ca nu ea trebuie sa achite banii, deoarece jucatorul a avut contract cu vechea societate, FCU. Numai ca, printr-o decizie a Comitetului Executiv al FRF, cunoscuta sub numele de "legea Ov. Petre", la transformarea asociatilor in societati comerciale pe actiuni (cazul "Poli" Invest), "drepturile si obligatiile de natura sportiva aflate in patrimoniul asociatiei trec in patrimoniul societatii comerciale nou infiintata"! revenind din nou la demersul lui Iacov, trebuie spus ca, inca de la decizia de executare, orice forma de apel era neavenita, insa CSJ a dat acest drept gruparii din Banat. Totusi, intr-un caz asemanator, Jiul a platit o datorie catre Craiova, pe care o va recupera dupa ce a primit castig de cauza la revizuirea unei decizii a CAF. In schimb, "Poli" n-a platit nici datoria si nici nu a fost executata cu decizia de neprogramare la meciuri oficiale. De la decizia CSJ - 20 martie - "Poli" a jucat 10 meciuri in Liga I (inclusiv cel de ieri cu UTA) si semifinala din Cupa Romaniei cu Steaua. Se pare ca, dupa Iacov, si alte cluburi vor cere sa castige la "masa verde" meciurile cu "Poli" Timisoara, fiind posibil chiar ca Steaua sa ceara sa joace finala cupei cu Rapid! (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.