Dupa Inter Milano si Juventus Torino, internationalul roman se afla pe lista de achizitii a Valenciei, grupare aflata in lupta pentru titlu in Spania. Cotidianul AS sustine ca Roma cere 20 de milioane de euro, insa transferul s-ar putea realiza pentr
Dupa Inter Milano si Juventus Torino, internationalul roman se afla pe lista de achizitii a Valenciei, grupare aflata in lupta pentru titlu in Spania. Cotidianul AS sustine ca Roma cere 20 de milioane de euro, insa transferul s-ar putea realiza pentru jumatate din suma.

Proaspat castigator al Cupei Italiei cu As Roma, dupa 6-2 si 1-2 in finala cu Inter Milano, Cristi Chivu este unul dintre cei mai curtati jucatori ai momentului, FC Barcelona, Juventus Torino si Inter Milano fiind principalele grupari care il vor pe internationalul roman.    INSISTENTA. Potrivit cotidianului AS, spaniolii de la Valencia sunt cei mai insistenti in privinta transferului lui Cristi Chivu. "Valencia este hotarata sa-l achizitioneze pe Cristi Chivu. El a fost ales pentru a intari apararea si nu se concepe ratarea transferului sau", a titrat ieri cotidianul spaniol. In acest sens, directorul sportiv al "liliecilor", Amedeo Carboni, se va deplasa saptamana viitoare in Italia, pentru a trata cu omologul sau de la AS Roma, Daniele Prade. Initial, oficialii italieni au avansat suma de 20 de milioane de euro, insa avand in vedere ca intelegerea lui Chivu cu AS Roma expira in vara anului viitor, spaniolii spera sa-l achizitioneze cu doar 10 milioane. "Sunt optimist in realizarea transferului", a declarat Carboni, conducerea Valenciei propunand si cedarea definitiva la Roma a atacantului Francesco Tavano, momentan doar imprumutat la vicecampioana Itali
    PROBLEME. Un punct important in realizarea transferului il reprezinta salariul pe care aparatorul roman ar urma sa-l primeasca la Valencia, unul care depaseste plafonul stabilit. "Din acest motiv, presedintele Juan Soler cauta sponsori care sa plateasca o parte a sumei de transfer si care sa sustina si o parte din salariu", scrie site-ul goalcom. Totusi, insistenta Valenciei se loveste de dorinta lui Inter Milano de a-l transfera pe Chivu. "Antrenorul Roberto Mancini a decis: Cristi Chivu este obiectivul numarul unu in vederea sezonului viitor. Romanul poate fi folosit atat in centrul apararii, cat si in banda stanga. El este regizorul clasic din defensiva, tare pe picioare si capabil sa ajute si ofensiva", scrie Sportit, care a mai adaugat: "Mancini vede in Chivu urmasul ideal al lui Sinisa Mihailovici si un partener mai mult decat o alternativa pentru Marco Materazzi". Clar este faptul ca impresarul jucatorului, Victor Becali, va pleca in Italia pentru a cantari ofertele, iar Roma aproape sigur nu se va opune unui eventual transfer, anul viitor riscand sa-l piarda gratis pe Chivu. In ceea ce priveste eventuala prelungire a contractului, surprinzator, Chivu inca nu a fost chemat la negocieri, insa conducerea romana a anuntat ca partile se vor intalni dupa finalul actualului sezon din Serie A.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.