Daca ar fi sa ne luam dupa unii dintre colegii nostrii din presa scrisa, cei mai constiinciosi votanti au fost detinutii aflati in penitenciarele patriei, caci altfel nu ne explicam avalansa de stiri, ce prezinta participarea la referendum a celor pe
Daca ar fi sa ne luam dupa unii dintre colegii nostrii din presa scrisa, cei mai constiinciosi votanti au fost detinutii aflati in penitenciarele patriei, caci altfel nu ne explicam avalansa de stiri, ce prezinta participarea la referendum a celor pe care justitia romana i-a trimis dupa gratii. Asteptam confirmarea.  NUNTASI. Unii respecta procesul de votare intr-atat de mult, incat se prezinta la urne precum mireasa la cununie. Florin Cioaba, autointitulat a€žRegele Romilor" s-a deplasat la sectia de votare in limuzine inchiriate special pentru referendum, impreuna cu un intreg alai format din rude si prieteni. a€žAm hotarat sa mergem la vot cu limuzina de nunta. Este o zi importanta", a declarat pentru Rompres cel care se pregateste sa infiinteze la Bucuresti primul parlament al etniei din care face parte.  DISCRETA. Anuta Handolescu, prefectul judetului Valcea, a votat in conditii de a€žmaxima securitate". a€žNu sunt un personaj politic, asa ca nu am anuntat ziaristii cu o zi inainte, in ce loc si la ce ora am de gand sa votez, asa cum procedeaza cei care chiar au nevoie de spectacol mediatic", a declarat modesta reprezentanta a guvernului, neuitand sa precizeze ca s-a imbracat in blue-jeans, nu s-a fardat si nu s-a coafat, tocmai pentru a nu iesi in evidenta in ziua votului. N-a reusit.  S-A RAZGANDIT. Of! Un contribuabil din Bistrita, dupa ce a introdus chestiunea in urna, si-a dat seama ca nu a facut alegerea corecta si i-a cerut presedintelui sectiei de votare nr. 43 din localitate sa-i permita sa mai voteze o data. Contactat telefonic, presedintele BEJ, judecatorul Alexandru Petrisor, a decis ca votul odata exprimat nu poate fi anulat, asa ca uitucul bistritean a fost nevoit sa se lase pagubas. Bine ca a votat, macar. Spre deosebire de un alt vajnic cetatean al patriei, un hunedorean, care si-a uitat buletinul de vot in cabina sectiei de votare. A avut insa grija sa il stampileze inainte. Votul in cauza a fost anulat. Nu-i bai. Trece cu lecitina.  STRANGATOR. Constantin Gorun, membru al comitiei ce se ocupa de bunul mers al referendumului in cadrul sectiei de votare nr.2 din Drobeta Turnu Severin, a plecat la plimbare prin circumscriptie cu urna volanta sub brat. Se mai intampla, o sa spuneti. Asa este, numai ca cetateanul respectiv, trecand peste faptul ca este membru PD, nu avea dreptul sa se deplaseze singur cu urna prin oras. Prin urmare, cele trei voturi ajunse in urna au fost anulate. Gestul conteaza.  STAMPILE, STAMPILE...Tot in Hunedoara, senatorul PLD Viorel Arion a sesizat organele competente ca la Geoagiu, la intrarea in sectiile de votare 201 si 202 sunt afisate buletine de vot ca model, stampilate pe "Da". Indignat, presedintele BEJ, Ioan Dragan, a dispus ca a€žmostrele" sa fie date jos fara intarziere. In incheiere, ne facem datoria de cetateni responsabili si publicam, in sprijinul bihorenilor de la sectia de votare 143 din localitatea Beiu, urmatorul anunt : Pierdut stampila cu insemnul a€žVotat". O declaram nula.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.