Pentru toti amatorii de bucatarie sau pentru copiii ramasi singuri acasa, solutia se numeste ĄCooking Mama: Cook Off".

Una dintre cele mai haioase si mai putin Ąpericuloase" produse in materie de jocuri, ĄCooking Mama: Cook Off" (foto) este, in mare, un simulator pentru gatit. Daca ai ramas in pana de inspiratie culinara, daca vrei sa te antrenezi inainte de a intra in bucatarie sau daca vrei sa faci un duel casnic in materie de sushi virtual, joculetul acesta, proiectat pentru Nintendo Wii, e o idee buna.

Ti se pune la dispozitie o carte de bucate cu retete internationale, iar sarcina ta este sa duci la bun sfirsit clatitele, lasagna, supa&co. Asta inseamna ca ceapa trebuie taiata in intervalul de timp afisat pe ecran, ca brinza trebuie razuita contra cronometru, pentru ca la sfirsit sa primesti un punctaj suficient cit sa treci mai departe. Cea care iti evalueaza prestatia este nimeni alta decit mama-bucatar, un personaj animat care imparte complimente sau, dupa caz, remarce ironice. Dincolo de antrenament, mai poti face si combinatii intre retetele pe care le ai la indemina, de la cele mai rafinate la cele mai inventive amenintari pentru apetit. Daca ti-ai facut incalzirea si ai chef sa provoci pe cineva la un duel in bucataria virtuala, nimic mai simplu.In aceasta versiune a jocului, spre deosebire de predecesorul sau iesit pe piata anul trecut, exista posibilitatea confruntarii: ai fie varianta pentru doi sau mai multi jucatori, fie varianta impotriva computerului.

Desi impatimitii de Nintendo ii gasesc vreo citeva slabiciuni, recunosc ca acest sport al gatitului virtual poate deveni adictiv. Si, pe deasupra, ca este un bun time killer.

Din punctul de vedere al designului, este foarte probabil sa resusciteze nostalgiile fanilor de Mario Bros sau ai altor jocuri retro.