Presedintele Traian Basescu i-a confiscat telefonul mobil unei ziariste de la Antena 1 care il filma cu acel aparat dupa ce terminase cumparaturile.

Pentru a-si tempera "emotiile" de dinaintea anuntarii rezultatului votului, Traian Basescu si-a luat sotia in masina si s-a dus la cumparaturi, la Selgros-Baneasa. Dupa terminarea tirguielii cu de-ale gurii si de-ale casei, Basescu a ajuns la casa. Aici, reporterul Antenei 1, Andreea Pana, a insistat cu intrebarile. La inceput s-a mirat: "Toate cumparaturile acestea sint ale dumneavoastra ?" Neprimind o confimare, a continuat: "Cam multe." Pe banda rulanta de la casa curgea trei pachete cu mezeluri, citeva pahare de brinza cu smintina, trei piini, doua baxuri cu apa minerala, rosii, ceapa, doua perechi de pantofi si cartea lui Radu Paraschivescu: "Fie-ne tranzitia usoara!". Basescu o chestioneaza: "Ai citit-o?" Reporterul ii raspunde "Nu", apoi il intreaba: "Ce ati face pentru un procent in plus, daca veti avea nevoie?" In timp ce aranja cumparaturile in plase, Basescu ii replica iritat: "Nu ti se pare ca ai depasit limita ?". Ziarista: "Nu". Basescu o apostrofeaza: "Esti obraznica, am incheiat".

Practic nu s-a vazut cind si cum a ajuns telefonul ziaristei la Basescu, cert este ca reporterul de la Antena 1 i-a cerut: "Nu-mi dati telefonul, ca e telefonul meu?! Va pot reclama la Politie pentru furt". Basescu ii replica: "Ia reclama-ma tu la Politie. Vino luni, la Cotroceni si-ti dau telefonul." Ziarista ii implora pe sepepisti: "Sint de la Antena 1 si vreau si eu telefonul". Masina cu Traian Basescu demareaza in tromba, la fel si cea a SPP.

Inregistrarea video a discutiei dintre Traian Basescu si jurnalista de la Antena 1 (Sursa: Realitatea Tv)

Dialogul dintre Traian Basescu si reporterul Antenei 1

Reporter Antena 1: - Domnu’ presedinte, imi dati si mie telefonul?

Traian Basescu: - Nu ca ai fost agresiva.

Rep.:- Nu am fost agresiva. V-am intrebat daca aveti vreun procent pentru …

TB: - Vii dupa telefon, luni.

Rep.: - Unde?

TB: - Ma cauti la Palatul Cotroceni.

Rep.:Dar e telefonul meu perosnal.

TB: Da, dar imaginea e a mea si timpul liber e al meu. Totul are o limita, linga un om stai cit te lasa

Rep.:Am stat cit m-ati lasat.

TB: Ai stat mai mult decit te-am lasat eu. Fara sa-ti dai seama.

Rep.: Dar e telefonul meu si se considera furt.

T.B.: Nu ti l-am luat. Ma cauti luni.

Rep.: Mi l-ati furat si pot sa depun o plingere la politie ca mi-a furat domnul presedinte Traian Basescu telefonul mobil

T.B.: Aaaa, depune tu o plingere la politie.

Rep.: Dar n-aveti cum sa-mi luati telefonul.

T.B.: Nu ca ai fost agresiva.

Rep.: V-am intrebat…

Basescu si-a cumparat carti, paine si pantofi Basescu a sosit la hipermarketul Selgors-Baneasa in jurul orei 15.00, relaxat, cu rugamintea la echipa Cotidianul, singura care a fost la fata locului, la inceput, sa-l lase sa-si faca in tihna cumparaturile. Ne retragem la distanta. Oamenii veniti la cumparaturi sint mirati cind il vad. "Vaiii, ce m-am speriat cind v-am vazut. Nu-mi vine sa cred", i-a spus o doamna. "Cum sa va sperii doamna, eu?!" a fost replica lui Basescu. "Faceti si cu noi o poza ?!", vine o rugaminte de la o familie cu un copil. " Hai Didi ca ne pozam cu dom’ presedinte", vine replica si toata lumea zimbeste la telefoanele mobile. La cele cu camera foto, desigur. Si salariatii vin sa se fotografieze cu presedintele.

Traian Basescu este imbiat, la un stand de prezentare, cu bucatele din Pate Sibiu. Si doamna Maria Basescu este imbiata, dar cu paharele de lapte cu cereale. Amabila, sotia sefului statului indulceste putin osteneala ehipei de la Cotidianul. Doamna Basescu ne aduce paharele cu sanatoasa combinatie alimentara. "E sanatos", ne spune sotia sefului statului. Presedintele isi mai pierde sotia de citeva ori, dar o gaseste repede: "Marie, unde esti ?!". La final, presedintele plateste cash, totalul 3 milioane si ceva. O buna parte din rest il pune in cutia pentru donatii a Fundatiei "Salvati Copiii !". Spune, pe drumul spre iesire ca se duce acasa sa astepte rezultatul votului. Intre timp, la sediul sau de campanie electorala a ajuns Gabriel Liiceanu care se sfatuieste cu echipa de consilieri ai lui Traian Basescu.

Citeste si:

Analiza comparata III: Biserica face diferenta

Orasenii se distanteaza tot mai mult in cursa Referendumului. Pina la ora 14.00, 20,29% dintre alegatorii de la oras s-au prezentat la vot, in timp ce din populatia satelor au votat numai 16,84%.

Prezenta la vot, pina la ora 14.00, a fost de 18,84 la suta, potrivit BEC. Procentul este cu mult mai mic decit cel din 2004, la aceeasi ora, cind se prezentasera la urne 25,09% dintre cetatenii cu drept de vot. (Mariana Bechir)

Exit-poll: la ce sa ne asteptam diseara