Traian Basescu il critica din nou pe ministrul de Externe, Adrian Cioroianu. Presedintele suspendat a declarat joi, la TVR, ca Romania are in prezent un ministru de Externe cu o competenta redusa fata de problemele pe care le are. Basescu a explicat,
Traian Basescu il critica din nou pe ministrul de Externe, Adrian Cioroianu. Presedintele suspendat a declarat joi, la TVR, ca Romania are in prezent un ministru de Externe cu o competenta redusa fata de problemele pe care le are. Basescu a explicat, totodata, de ce nu a vrut sa semneze timp de trei saptamini decretul de revocare din functie a fostului ministru de Externe Mihai Razvan Ungureanu, aratind ca Legea fundamentala "spune ca premierul propune si presedintele decide", iar decizia Curtii Constitutionale arata ca seful statului are rolul de a "verifica calitatile" ministrului propus de premier. "Domnul Cioroianu nu indeplineste aceste conditii, in mod deosebit din punctul de vedere al pregatirii profesionale. O spun cu toata sinceritatea si cu regretul ca Romania are un ministru de Externe cu o competenta redusa fata de problemele pe care Romania le are acum", a adaugat Traian Basescu.

In replica, Adrian Cioroianu a apreciat, vineri, ca a facut un pas inainte ca experienta in calitate de ministru, comparind declaratiile lui Traian Basescu de la investire, cind ii reprosa ca nu are nici un fel de experienta, cu cele recente, conform carora are o experienta redusa. "Acum o luna si jumatate, presedintele spunea ca nu am nici un fel de experienta, acum am competente limitate. E un pas. (...) Probabil ca in urmatoarea luna si jumatate, fiind mai liniste in tara, eu insumi voi face un pas inainte", a explicat Cioroianu.

(C.O.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.