Romanii din strainatate vor avea la dispozitie 178 de sectii de votare, in 93 de state, pentru a putea participa la referendum, simbata, a declarat ministrul Afacerilor Externe, Adrian Cioroianu. La acest numar s-a ajuns prin suplimentarea cu inca do
Romanii din strainatate vor avea la dispozitie 178 de sectii de votare, in 93 de state, pentru a putea participa la referendum, simbata, a declarat ministrul Afacerilor Externe, Adrian Cioroianu. La acest numar s-a ajuns prin suplimentarea cu inca doua sectii de vot in Italia, la Bari si la Roma. 639.870 de buletine de vot vor fi trimise la aceste sectii din strainatate. In cazul in care una dintre sectii va epuiza numarul de buletine de vot alocate, comisia electorala de la respectiva sectie va transmite aceasta stare de fapt MAE, care va comunica situatia Biroului Electoral Central. BEC va stabili suplimentarea numarului de buletine de vot, prin fotocopierea acestora, pentru sectia respectiva. Pe site-ul MAE se afla toate instructiunile de vot necesare pentru romanii din strainatate. Adrian Cioroianu a precizat ca MAE nu poate asigura transportul pina la sectiile de votare pentru romanii din strainatate care locuiesc departe de acestea. Ministrul de Externe a facut apel la calm in rindul romanilor din strainatate care vor vota la referendum, deoarece "se joaca cartea credibilitatii acestei tari". (L.C.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.